Gamla Konsum

Gamla Konsum

onsdag 1 februari 2012

En tung vecka!

Jag har inte lagt ned bloggen ej heller försvunnit från denna planet men den senaste veckan har varit tung. Först en rejäl kallknäpp. -29 grader när man ska på jobbet kan få en att hålla sig för skratt.
Därefter bosatte sig en tjurig virus - förkylning hos oss båda.  Suck!
Har därmed inte orkat lägga ned nån möda på bloggen men här kommer vårt senaste auktionsköp.En våg av äldre och större modell. Tung som stryk var den oxå. Den är i orginalfärg och i bra skick. Efter lite googlande så visade det sig att den är från 1950 och tillverkades av Watling


Vilket ses tydligt på fotplattan. Vågen är helt mekanisk och vi kontrollvägde den vid hemkomst och den väger exakt rätt. Ganska bra med tanke på¨åldern...På dess vä sida är en kromad krok för att hänga upp väskan. På hö. sida är myntinkastet. Det kostar 10 öre för att väga sig. En påse med 10-öringar ingick i priset. Det finns på glasets framsida en uppskattad viktuppgång /viktnedgång under dygnets 24 timmar. tex. att under nattens sömn går man ner 1,5 hg. Denna skapelse ska få sin plats i hallen. När vi väl har fått den uppför trapporna..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar