Gamla Konsum

Gamla Konsum

lördag 25 februari 2012

Bloggutmaning - Ljusstakar.

Återigen en utmaning av den större kalibern. Ljusstakar!! Dem finns överallt och de flesta bara står där medans vissa nyttjas flitigt. De byts ut efter högtider och får däremellan förvaras i källaren.
Jag har valt ut några som finns uppe för jämnan och har bara tagit med dem som vi har i uppe i lägenheten. Så håll till godo....


En av favoriterna står på bordet i Gillerummet. Gillar helt enkelt stilen och färgen.


En liten av samma stil står på telefonhyllan bredvid.


På spiselhyllan står 3 andra lila stakar.


I matsalen hänger denna takkrona ovanför vitrinskåpet. Brukar dock tändas endast till jul.


En till av favoriterna. Teakljusstakar av Stig Sandqvist. Nyttjas ofta.Just nu på matsalsbordet står dessa. Det är ALLTID levande ljus  vid Sondagsmiddagen i matsalen.


Så kollar vi då vardagsrummets stakar. I bokhyllan ses bl.a. dessa.


Ovanpå kornischerna har vi placerat smidesljusstakar. Av denna har vi två stycken . Tyvärr ryms det inga ljus eftersom de står så högt.


På den andra kornischen står denna. Här saknas en likadan. Jag har tillit till sommarloppisarna. De brukar dyka upp då...


Överst på Stringhyllan härskar denna. Passar ypperligt här hemma eftersom vårt hem innefattar mycket musik.


På en annan hylla hittar man dessa två. De är i trä och ljusen är i metall. De fylls med lampolja och brinner med veke.  Har sådana  i gult, grönt och orange.
Ja, det var det urval jag ville visa ikväll. Kan därefter bara hålla med andra bloggare. Man behöver sådana här utmaningar för att inse sin samlarmani....

4 kommentarer:

 1. Så mycket snygga ljusstakar på en gång. Älskar dem allihopa!

  SvaraRadera
 2. Håller med ovan talare - alla var fina. Fattade lite extra tycke för de ljusstakarna som ni har framme på middagsbordet och de härliga "halvmånarna" i teak. Snyggt!

  SvaraRadera
 3. Svart och lila - mums! Och Stigs ljusstakar är så vackra i formen!

  SvaraRadera
 4. vilken kavalkad! jag gillar dem allihop! jag har publicerat mitt ljusstakar-inlägg idag, lite sent men vad tusan.. nu finns det där i alla fall, kika gärna in! :)

  SvaraRadera