Gamla Konsum

Gamla Konsum

fredag 3 februari 2012

I skyltfönstret en kall Fredagkväll.

Även om man inte behöver gå ut utan kan sitta inne å mysa i värmen, så är kylan ute , -33 grader , helt förlamande. Jag går mellan termometern, fönstret och kaminen. Blir inget vettigt gjort så då plockar jag fram lite bilder till ett nytt inlägg.


I skylten är det fika som gäller. Pia ska få en Coca Cola , de gamla colaflaskorna var inte stora(med dagens mått mätt). Läskedrycker var inget man drack i tid och otid, utan det var när man gick "på lokal" eller julmust till jul.Mamma Majken ser längtansfullt ut genom fönstret och längtar nog, även hon, efter vår/sommar.På forna tiders kafe´fick man naturligtvis röka. I bästa fall fanns det två rum varav det ena var rökfritt. Askfatet är ett reklamfat för Champis och ciggaretterna är Robin Hood.


Här en närbild på lampskärmarna. Dessa var klädda i ett gammalt vitt tyg som både var bränt och gulnat. Klädde då om dem med plastband. Så det här kan man väl säga är egen design...
Ja, det va väl vad jag orkade prestera denna svinkalla fredagkväll. En sista koll på termometern å nu är det  -33,9.  SUCK!!

8 kommentarer:

 1. Snygg klänning min kollega Majken blivit uppklädd i!...har själv valt en klänning av den långa sorten ifall det skulle bli dragit från fönstren denna bistra februarikväll...men som sagt vi glömmer det för en stund och blundar och tänker med förväntan på vad sommarens äventyr kan innehålla. ;)

  SvaraRadera
 2. ...å du lampskärmarna var kung!

  SvaraRadera
 3. fy jäklar anamma, minus 33 alltså? här har vi minus 13 och det är några år sedan det var så kallt senast! (bor i malmö) fin skyltning, trevlig inomhusaktivitet för den som har turen att ha ett eget skyltfönster! :)

  SvaraRadera
 4. -33 burr förstår precis hur du känner- förlamad är rätta ordet är likadant här med "bara" -19,7. Mina ögon fastnade på vad jag tror är en ljuslykta där bakom askfat o cigaretter. Anledningen är att jag själv hittade (röjer i källaren) en plasthistoria som troligen är ämnad för ljus. Brun med genombrutet snirkligt mönster- får ta upp den och prova om den lyser fint. Din inspiration ser ut att vara av metall (om jag ser rätt)
  KerstiniRetroNossebro

  SvaraRadera
 5. Jag blir så avis på att du har skyltfönster att göra roliga skyltningar i! Är det många som stannar och tittar?

  SvaraRadera
 6. Gittan - Keep on dreaming...
  Allt det gamla goda och Kerstin - Ja det är kul med skyltningen men oxå krävande.... Många stannar och tittar, en man stannar varje gång han passerar och fotar. Han tror att han hade alla på bild.. Eh eh .. det var först då jag fattade att det fanns folk som brydde sig om hur det såg ut i skylten!!
  Kerstin Nossebro - Jo den är i mässingsfärgad metall och de ( har 3 st ) har olika färg på plasten innuti. Röd, grön och gul har jag...

  SvaraRadera
 7. Så mysigt du gör i skyltfönstret. Lampan blev ju jättefin när du fixat skärmarna.Möblerna är ju så tjusiga att jag hade haft dom därinne, fast där har du ju redan så mycket annat snyggt förstås.

  SvaraRadera
 8. Jättesnygga lampskärmar, snyggt jobbat! Undrar om jag ska våga mig på att klä om mina också, tyget är inte alltför fräscht och eftersom jag inte är vän med symaskinen är det uteslutet att sy nya....

  SvaraRadera