Gamla Konsum

Gamla Konsum

tisdag 21 februari 2012

Fler prylar som städats fram.

Ekorre ,Hamster eller Mullvad? Ja inte vet jag man skall kalla sitt samlarmani. Men ibland funderar man ju va i hela världen man håller på med.... Men hur som helst så är det ju roligt att hitta igen prylar som man glömt att man hade!Vad är då detta? Jo det är en shoppingväska.


Man drar upp dragkedja och vips så har man en shoppingkasse.


En klassisk mjölkflaskehållare. Dessa fanns för 2, 3 eller 4 flaskor. Här, på Konsum, fanns det mjölkcentral. Alltså dit man gick och köpte mjölk i sina flaskor. Vet tyvärr inte när de upphörde med den servicen.


En annan, enligt mig, mycket smidig och praktisk mjölkflaskehållare är denna. Det är alltså en plastkork med handtag... Svårare än så behöver det inte bli....


Närbild på konstruktionen. I bakgrunden ses ett gäng med glasskålar med lock. Jag förmodar att de har köps med något innehåll nångång men av vad...? Nån som vet?


Här uppe i norr ska det vara bra och starka saker för att hålla myggen borta. Som tex. Ripels myggolja eller US 622. En annan utmärkt vara är ju Magnecyl. Tyvärr finns ingen av dessa kvar i sitt original och de plagiat som numera finns av dessa är bara bleka piratkopior. Suck! De va bättre förr!!

5 kommentarer:

 1. Den där mjölkflaskan med handtag var ju finurlig, men kanske inte så kul om man satt fast korken dåligt! =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är inte värt att va slarvig!

   Radera
 2. Den där sista bilden med magnecyltabletter var bäst :-D

  SvaraRadera
 3. Du har verkligen samlat på dej mycket men det är bara bra att du bevarat en massa saker från förr. Visst finns det mycket fint kvar men många av dom här vardagliga sakerna har man ofta inte tänkt på att spara till eftervärlden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyvärr är det som är det vanliga. Jag brukar tigga till mig att få se ev. utflyttningar innan de slänger och städar... Det få prylar som fattas här är oftast det som slängs.

   Radera