Gamla Konsum

Gamla Konsum

fredag 18 november 2011

Ljusskyltar i garaget.

Vi är ju förtjusta i lampor i alla de former. Dessutom gillar vi trevliga skyltar. Kan man då kombinera detta så är det ju optimalt. Dessvärre har neonskyltar och även ljusskyltar rusat i höjden prismässigt men några har vi fått tag i till rimligt pris. Såsom dessa....


 Det här är en bensinpumpsglob som vi har monterat som vägglampa. ( vi saknar fortfarande en pump!)  Den kom till vår ägo genom en bytesaffär.


 Cheva-skylten är ett Tradera köp. Förmodligen nyproducerad men det är ju ett struntar vi i eftersom garagets bil "Number One" är Impalan. Även den här är uppsatt som vägglampa.


 Coca-Cola klockan med belysning är inköpt under Classic Car Week - Rättvik. Är från USA men fixad för att fungera i Sverige. Den sitter oxå i garaget men nu i cafe´hörnan.


På motsatt vägg, från Texacogloben, sitter Caltex skylten. Den är från en nedlagd mack och är rejält stor  ( fotot ger inte riktigt rättvisa åt den). Köptes av en privat samlare för vettig peng.                      Ja, det är vad som står för mysbelysningen i garaget  efter det att vi släckt ner - Vi räknade en gång - det är 118 lysrör i "butiken". Tack och lov kan man bara tända nån eller några lysramper å inte alla på en gång.                                                                                                                                                 Som ni ser saknar vi  en neonskylt. Vill verkligen ha en sån men det kommer nog nån som passar oss ,både i design och pris...

5 kommentarer:

 1. Hej det behövs verkligen lite ljus i mörkret nu och ni saknar mer än en neon ,,,,, ni saknar ju förståss en FORD lampa!!!
  ha de gött

  SvaraRadera
 2. Jag är också ute efter en neonskylt. Men jag vill bara ha EN bokstav.

  SvaraRadera
 3. Putte - Finns det? Ford lampa menar jag??
  Imperial - Tack!
  Form55 - Qul! Vilken bokstav?

  SvaraRadera
 4. Är också oerhört förtjust i ljus- och neonskyltar. Skrev just en kommentar om min Sibyllaskylt i ett annat av dina inlägg. Gissa vad - på samma ställe och för samma totalt 2-300 kr fick jag förutom Sibyllaskylten också en ljusskylt med reklam för Trelleborgs däck och en för Tudor batterier. Ja, och så emaljskyltarna då.

  Som trädgårdslykta utomhus har jag dock en ljusskylt med reklam för "AGA Radio och TV". Den lyser upp hela gården den här tiden på året.

  SvaraRadera