Gamla Konsum

Gamla Konsum

torsdag 24 februari 2011

Och rätt svar är.....

SENAPSDOSERARE !!!                                                                                                                    Fungerar utmärkt och vi använder även en till ketchup... Så, Nilla hade nästan helt rätt.
 Skåpluckeöppning igen! Idag visar vi koppförrådet. Theservis - omärkt - i en härlig form tycker jag. Den är både rund och kantig. (Nu låter jag som Maria M. Hon med tofsarna, ni vet...) Detta är ett Tradera köp.
Färgkombinationen gult och svart ansågs lite extremt  modernt på 50-talet och köptes av yngre och de som vågade "sticka ut" ifrån det tradionella. Det är ingen synvilla - faten är inte runda utan ovala.
 Vi har olika favotitkoppar till kaffet. Jag dricker helst i de gröna Ceylon kopparna från Rörstrand  ( Tack svärfar )och Magnus föredrar Blå Eld kopparna. Båda dessa är tunna och "god druckna" Till the och choklad används Zebra eller Sparta. Båda är ju något kraftigare i godset. Blå Eld och Zebra´n är köpta på Inlandsloppan. Spartan är en present från yngsta sonen och hans flickvän.
 Ytterligare  omärkta kaffekoppar men tunna och riktigt charmiga i modellen. Minns inte var dessa kommer ifrån. Nån loppis antar jag.
Har även Spisa Ribb kaffekoppar. Dessa används inte så ofta eftersom de är lite för små och vida i formen. (Kaffet kallnar för fort...) Gräddkanna i grön plast nyttjas idag för mjölk till kaffet. Det finns även en i ljusblå plast i nått annat skåp .Spisa´n har funnits i min ägo i drygt 20 år å jag minns inte var jag fick den ifrån.  Å just nu håller jag på att få fnatt för texten hamnar inte där jag vill att den ska vara men nu struntar jag i det!!
God Natt !                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 

5 kommentarer:

 1. Nu blir jag avis igen, jag vill såå gärna ha Ceylonkoppar, en grön och en turkos!!! Jag har flera gröna fat, svarta assietter och flera kannor, men inga koppar!!!! Jag suktar :-))

  SvaraRadera
 2. Bild 1 högst upp i inlägget längst till höger är en marmeladburk utformad av Berit Ternell på Bo Fajans. Finns på bild i boken Svenska serviser.

  SvaraRadera
 3. Det var en läcker servis! Svart och gult porslin är en snygg kombination. =) Den hade verkligen inte varit fel att duka med.

  SvaraRadera
 4. Åh, den gulsvarta servisen är grym! Precis som Gila så känner jag igen den som Bo Fajans, deras produkter har inte alltid så tydliga märkningar.

  SvaraRadera
 5. Jag gillar också denna serien och en annan i svart och gult från BoF (även den av Berit Ternell). Den omfattar grytor och uppläggningsfat, karotter och kastruller mm. och är komponerad av matta svarta delar och blanka gula. Har snart en låda full av såna föremål som jag plockat ihop :-) Kanske dags för en bild eller två?

  SvaraRadera