Gamla Konsum

Gamla Konsum

onsdag 9 februari 2011

Min fantastiska frisörska.

 När det var dax att förverkliga 50-talet in i 2000-talet så var en av svårigheterna att hitta rätt frisyr. Inte Amerianskt Rockabilly stuk utan svensk stil. Fick tips att höra med Britt Chreutz om hon ställde upp. Sagt och gjort... Jag ringde och möttes av en mycket trevlig dam som efter en stunds tystnad sa, med ett skratt: Jag måste få nån dag på mig och minnas hur det var på den tiden, men du är välkommen. Sen den dagen är hon min trogna vapendragare. Alltid lika glad och inget är omöjligt.
 Britt började som frisörska 1947  och 1954 byggde de det hus de nu bor i och som rymmer hennes frisering på nedre plan. Friseringen har ju renoverats genom åren men borden och en del kuriosa finns kvar.
 Likaså finns lilla affärsdisken kvar. Till Britt kan jag komma med en bild ur en tidning eller katalog å bara säga : Kan du fixa den här frisyren å efter en stunds snack och glada skratt är resultatet klart. Hon är också lika skicklig på att klippa min man. I klassisk frisyr med "ducktail" å "Elvis-lugg".
En enastående kvinna som alltså har varit yrkesverksam sedan 1947 och som inte har tänkt att sluta än,eftersom hon fortfarande tycker att det är roligt.  Den som är snabb i huvudräkning förstår att jag snackar om en "frissa" som är 80+. Det kan man inte tro när man ser bilderna eller...All heder åt denna fantastiska frisörska!

2 kommentarer:

  1. Vilken underbar dam! =) Det var en härlig salong.

    SvaraRadera
  2. Britt verkar vara en riktigt härlig kvinna! När får vi se en bildkavalkad på dina fina frisyrer? ;)

    SvaraRadera