Gamla Konsum

Gamla Konsum

tisdag 15 februari 2011

Lite av varje...

 Lite bilder "som blev över". Det är är fönstret i matsalen. Fönsterbräda i Perstorpsplatta. Den stora kupan är ett auktionsfynd. Den och den stora bruna skålen som visats tidigare fick jag båda för 20 kronor.
 Åter i vardagsrummet. Blombord i string samt tidningsställ. På väggen såna där sammetstavlor-ni vet vilka jag menar.
 En egen liten vrå i vardagsrummet. Stringhyllan rymmer diverse "facklitteratur" som guidar en rätt i 50-60-talets trender gällande mode och inredning.
 Överst på hyllan ses den trad. TV.tranan. Ytterligare en modell av ljusstake samt en vas i flätad plasttråd med plastblommor ( vad annars...)
Kul katt i teak. En stork(trana) snidad i ben eller nån sorts plast.Inte vet jag å det kvittar. Jag gillar den ändå. Ska vara en liten en framför men den har flugit sin kos...

3 kommentarer:

 1. Åh, jag skulle kunna spendera timma i ditt hem med att bara gå omkring och titta på allt fint ju! Ser ut att vara en mysig liten hörna att dricka en kopp te i och läsa en bok. =)

  Ett sådant blombord skulle jag också vilja ha. Tyvärr har de jag hittat antingen varit för dyra eller lite trasiga. Ibland är de både trasiga och alldeles för dyra!

  SvaraRadera
 2. Jag har sagt det förut och säger det igen :-)
  Så mycket kul grejer du har !
  Blombordet är superfint med spalje och allting.
  Har varit på gång länge att skaffa en stringhylla och snart bara måste jag ha en.
  Kul med retroböcker, har också en del.
  Ljusstaken var en ny modell för mej och en sån där flätad plastbandsvas skulle jag kasta mej över om jag någonsin såg en på riktigt :-)

  SvaraRadera
 3. De de blomborden, vet ni var de kommer ifrån..? Jo, de är tillverkade för IKEA på 50-talet, modellen heter VICI och finns med i katalogerna från slutet av 50-talet

  http://www.precisensan.com/antikforum/showthread.php?t=17662

  SvaraRadera