Gamla Konsum

Gamla Konsum

lördag 26 februari 2011

Köksskåpsöppningen fortsätter...

 Otroligt praktiska är dessa förvaringskärl för kylskåp. Det är Elecrolux som står bakom denna genialitet. Stapelbara, fyrkantiga och tåliga gör dem till ett bra alternativ till de nya plastburkarna som säljs numera.
 Ja så var det då dax för glasen. Dessa uppsättningarna vet jag inget om mer än att jag föll för deras mönster och form.
 De här däremot finns i de här fyra motiven - Struts, elefant,tiger och antilop. De här fanns i min barndom å då snackar vi slutet av 50 början av 60-talet. De såldes med messmör i. Vet inte om de fanns i hela Sverige eller om det var en lokal produkt från mejeriet i Jämtland. Jag tycker då att de är charmiga och sen fylls jag av nostalgiska barndomsminnen.
 Inget 50-talskök utan Reda glas. Oerhört tåliga och stadiga.
Det var mina köksskåp. I morgon visar jag kryddskåp och lådor som finns i köket. Tallrikarna som sitter ovan skåpdörrarna är de reproretro Kellogs tallrikarna som kom för några år sedan. Fick dom i present av sonen å de är riktigt charmiga, trots nyproduktionen, tycker jag i allafall...

4 kommentarer:

 1. Intressant med messmörsglasen. Har aldrig sett dem, men kanske fanns de även här söderöver men kanske skulle mamma aldrig drömma om att köpa messmör i annat än den gula Fjällbryntasken?

  SvaraRadera
 2. Electrolux förvaringsserie för kylskåp var ju supersmart! Har aldrig sett den förut, men nu vet jag att jag ska hålla utkik efter den!

  SvaraRadera
 3. Jag älskar också Electroluxlådorna :-)

  SvaraRadera
 4. Vad kul! samma fläkthylla som vi har!!!

  SvaraRadera