Gamla Konsum

Gamla Konsum

onsdag 23 februari 2011

Det här har vi i köksskåpen.

 Skåp 1 rymmer skålar av olika modeller.De flesta är av märket Pyrex, Platsskålarna är av skilda märken, Hammarplast, Etanplast och Melaminplast. I mitten ses ett litermått. Höger om denna sockerskål i blått glas och teak, fler små svarta skålar med färgad insida och ett äggställ för äggkokning.
 Översta hyllan ses Don Pedro delar ,safttillbringare och sillburkar. De är märkta med ett firmanamn samt Portugal och 1963.
I skåp 2 har vi vardagsservisen  Pigg - Uppsala -Ekeby. Den kunde man köpa billigt för några år sedan så vi har ganska många delar. Trekantsfatet och såssnipan är Gustavsberg Gourmet.
 Såssnipor och kannor även de i Pigg.
Sist en pryl som tog oss lång tid att klura ut vad det va´och dess användningsområde. Den är i tålig bakelit och har en liten "matarknapp" på locket. Locket skruvas av och manicken fylls med.... Ja vaddå?Fundera på det och gissa friskt! Svaret får ni i morgon.

10 kommentarer:

 1. ÅÅÅÅÅ kul det är gissningstävling på gång undra va första pris är : )

  SvaraRadera
 2. Jag gissar på kaffe!!
  Berit

  SvaraRadera
 3. Ahh.... Vilka underbara köksskåp! Tröttnar ni på prylarna kan jag tänka mig att "adoptera" allt!;) Jag gissar på en.... sockerströare..?!

  SvaraRadera
 4. Vilket härligt skåpinnehåll. Fint med Pigg-kannorna i olika storlekar.

  SvaraRadera
 5. Vilken imponerande Pigg-samling!
  Jag är lite tråkig, men tror också att "prylen" ska fyllas med strösocker. Ska bli spännande att höra vad den är till för!

  SvaraRadera
 6. Håller med resten av gänget. Socker tror jag med.
  Väntar med spänning.

  SvaraRadera
 7. Jag tror på såna är suketter eller vad det heter :) Det hade farfar alltid i kaffet...

  SvaraRadera
 8. vilken härlig blogg och vilket härligt hus!

  Linda
  DollybirdRetro

  SvaraRadera