Gamla Konsum

Gamla Konsum

söndag 20 februari 2011

Nu går vi vidare till köket - å va hittar man då där...

I den här lägenheten är köket av typ "compact living". Eftersom huset är byggt på 20-30-talet så är det väl tänkt att frun i huset är den enda som ska rymmas i köket och att äta gör man i matsalen.... Hursom helst ett perstorpsbord med stolar klädda i äkta galon. Dessa är köpta från anrika Åsarna Hotell. Tyvärr är det ej i bruk längre, som hotell menar jag...
 Den tidigare hyresgästen fick skåpluckorna renoverade för drygt 10 år sedan. Tyvärr kan bara vi säga för de var orörda orginalskåp. Man kan inte få allt här i världen. I REDA hyllan håller vi på att byta ut skålarna till grönt glas istället för de vita. Jag måste säga att det går så där...
 I ett litet kök med två fönster och en dörr måste väggarna nyttjas till förvaring. Knäckebrödsskåpet är jättepraktisk.Kom-ihåg rullen kommer från Jordbrukskassan ( numera Swebank) Längst till höger skymtar en hederlig  köksassistent märke - Electrolux. Brickan finns det 3 utav i olika färgsättningar.Snushållaren, för Ettan Snus, kommer från en gammal kiosk.
 Bland det smartaste vi gjort! Ett godisställ som vi använder till mjöl,socker och gryn. På väggen hänger Mors Kryddhjul. Även det jättesmart pryl.
En liten hylla som rymmer "bra att ha" prylar. Ostkupa med ostsparare, bordsfläkt, mortel och mjölkförpackningshållare. Färgen tidstypiskt ljusblå. De mesta på denna sida har Inlandsloppan hjälpt oss att skaffa.

9 kommentarer:

 1. Ett sånt knäckebrödsskåp har vi i vårt kök, fast rött istället

  SvaraRadera
 2. Tack för en trevlig dag =) Det är alltid lika trevligt att besöka er. Tack för en riktigt god middag med =))
  Mvh Gunilla, Tobias & Freja

  SvaraRadera
 3. Eli - i en annons förklarades det som ostsparare för man ställer in veven med ståltråden så att ostskivorna blir tunna och fina å alla blir likadana... Hmf , vi har provat men tycker nog att det blev mycket ostsmulor... Osten var kanske också bättre förr!!!

  SvaraRadera
 4. Oj vilket härligt kök. Gillar verkligen godishyllan. Sådana är bara såå läckra!

  SvaraRadera
 5. Så mycket fina detaljer! Mjölkförpackningshållaren är en riktigt härlig klassiker tycker jag! :)

  SvaraRadera
 6. Aha. Glömde tillägga vad fint ni har. Köksbordet - vilken skönhet!

  SvaraRadera
 7. Vilket fint bord, och stolarna inte dumma dom heller. Blev inte besviken på roliga detaljer i ert kök heller men väldigt synd att originalköksinredningen försvann såpass nyligen.

  SvaraRadera
 8. Tack till er alla som kommenterar och frågar. Det är ju just det som gör att man fortsätter. Att mina foton ger någon en stund av engagemang och kanske inspiration. Kanske även en stund av gemenskap i vår retrovärld.

  SvaraRadera