Gamla Konsum

Gamla Konsum

tisdag 15 maj 2012

Vår i Vemdalen !?!

I helgen styrde vi kosan mot fjällvärlden. Vintersäsongen är över och det vilar ett stilla lugn över vinterfjällorten. Dessa inneställen som en gång i tiden var en oansenlig by. Idag är det högfjällshotell och hela villaområden med det lyxigare fritidshuset efter det andra som ligger tätt tätt bredvid varandra.
Vemdalens första fjällrestaurang byggdes 1961.  Å då, var det inte många fritidshus runt omkring.Som synes finns det skidföre kvar men liftarna har stängt för denna vinter.En av alla hundratals stugor av modernt snitt. De flesta med högklassig villa standard.
Runt den äldsta restaurangen, Vargen, finns de äldre stugorna. Även de uppfördes nog under 50-60-talet. Jag tycker att  fritidshus ska vara provisoriska. Det må väl vara nån skillnad emot vardagens boende, eller....Såsom denna mini stuga.En annan variant av de forna fritidshusen var ju att timra upp ett häbre och inreda dessa med sovloft på övre plan. Omålade och charmiga flyter de fint in bland fjällbjörkar och granskog.På husvagnsparkeringen avlöser den ena lyxvagnen av den andra men så.... vad skymtar bland  Kabe och Polarvagnar??? Jo, en husbuss av modell äldre. En Setra Kässbohrer 1965 års modell.
Snacka om katt bland hermelinerna....
Dock hade även loppisarna stängt så inget blev handlat men resan var trevlig ändå.

2 kommentarer:

  1. Fritidshusen har tyvärr gått lite överstyr idag, liksom det mesta av campandet också för den delen. Ta med sig hela den vardagliga standarden på semestern och det blir ingen större skillnad mot att vara hemma. Att bo lite primitivt är ju bara trevligt. Husbussen kanske inte vinner designpriset...men väl charmpriset.

    SvaraRadera
  2. gillade husbussen skarpt! var den väl omhändertagen?

    SvaraRadera