Gamla Konsum

Gamla Konsum

onsdag 9 maj 2012

En loppisrunda i grannlänet.

I helgen så hade vi en "vad ska vi hitta på idag då" känsla. Jo vi far till Färila och handlar!! I Färila har man en superfin ICA affär - Delins. Man har egen charkuteri och har därmed fantastisk köttdisk.
Vi åkte runt lite i nejderna runt Färila i jakt på några öppna loppisar. I Stocksbo fanns 2 men båda var stängda så vi fick njuta av denna...


En BP-mack. Inte en människa i sikte så vi vet inte om den är "nygammal"eller gammal på riktigt. Patinerad genom blekta pumpar och pysslingen som var lika blek.


I stort sett komplett med termometer ,ljusskylt  och på väggen även en varuautomat. Den var även fylld med BP prylar innuti.

 
På väg tillbaka till Färila hittade vi dock en öppen loppis. Prydligt och fint ordnat  med några
godbitar...


såsom denna spegel med lampetter som nog hade fått följt med hem om den haft någon given plats.


Denna ljusstake va ju i samma stil och färg. 45 kronor skulle damen ha men...nej den blev oxå kvar


En trevlig variant av skärm . Gjord av såna där pärlplatte pärlor. Sett dessa som burkar och skålar men inte som lampskärm. Måste bli ett läckert ljusgenomsläpp. 65 kronor och den blev oxå kvar. Köplusten inföll sig inte men resan var trevlig ändå..

5 kommentarer:

 1. Vilken trevlig utflykt ni ser ut att ha varit på...men nåt loppisfynd måste ni väl ha gjort? ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Trot eller ej... Inte en enda pryl!!

   Radera
 2. mackar skulle man gärna se mer av, visa gärna mer av rundor ni åker på!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillar att fota fd. aktiva miljöer. Mackar, affärer, skolor etc. Allt som tidigare var en del av det levande byar och samhällen men som nu skriker - övergiven glesbygd!!!

   Radera
 3. Oh, en sån lampa hade min mormor och morfar! Vilken nostalgi! (Det fanns en skål också.) Av någon anledning blev själva pärlgrejen borttagen från lampan och blev till en duk i min lekstuga. Själva lampan försvann. Mycket synd...

  SvaraRadera