Gamla Konsum

Gamla Konsum

söndag 20 maj 2012

Liten Loppisskörd i helgen!

Trots att det var långhelg och vi lämnade Jämtland för ett besök i våra barndomshem i Dorotea, så blev loppisinköpen små.
Vi brukar ha några "stamloppisar" på väg upp men 2 av 3 var stängda. Både den i Hallviken och i Bredkälen. Hoppas att de öppnar igen. Ett stopp blev det dock - på Kvarnen i Hammerdal. Dock var vi lite under tidspress så köplusten uteblev.
I själva centralorten Dorotea finns DIF´s loppis, Ratboa och Röda Korsets Kupan. Inte så stort utbud på nån av ställena men desto billigare det som finns. Här kommer skörden....Den klassiska öppnar-fågeln kostade bara en guldpeng så han fick inte stå kvar...


En gracil antilop. Mycket välgjord. Märkt med G.O. Vem det är vete fasen... Kan vara en träslöjdsalster!!! Dock gjord med finess och känsla. En Selma kostade den.


Em väggfågel - import- samt en glasgirlang att ha i julgranen fanns på Ratboa. Dessutom en vickningsgaffel med plastskaft, en vit plastsked samt en ljusstake i grön emalox emalj som jag glömde att fota ( Sorry) Fick även en Sparaxis fat av den lilla modellen.


På väg hem så stannade vi för en kopp kaffe hos "Gittans Vardag" i Rossön. Hon hade en present till oss i form av denna papperskasse. Läcker heller hur??? Tack till Gittan och Liza!
Imorgon visas mer från Dorotea och mitt barndomshem!

3 kommentarer:

  1. Jag reagerade mest på din retro-kasse: vad fin!
    Det är som om att "alla vägar går till Rom" med dessa stilfulla siluetter,,,

    SvaraRadera
  2. Superfin konsumkasse och den kom ju verkligen till rätt ställe nu också.
    Söta små loppisfynd. Jag blev lite nyfiken på ljusstaken du glömde ta foto på.

    SvaraRadera