Gamla Konsum

Gamla Konsum

tisdag 4 januari 2011

Mellandagsstök.

 Mellandagsledigt. Vad att göra när man är less på julmat å julstöket är över. Varit lugnt med bloggandet eftersom min dator "kärvade" lite men efter storstädning av den så började annan städning... Massor av olika papper är lagda i lådor å nu var det dags att kolla vad som finns i gömmorna.
 Kataloger tex. IKEA katalog från 1961. Info.brochyr ang. finskt glas från 1957.
 Stick och mönstertidningar i mängder. Något speciellt i klädväg som önskas så kan jag skicka mönsterkoior.
 REDA hyllor har ju varit på snack i bloggvärlden. Här ses en variant från Perstorp samt en servis i melamin. Har själv en babyblå specerihylla från PP. Den skall få sin plats i tvättstugan.Som sagt kan nyttjas överallt. De i plast funkar jättebra i verkstaden som skruv/mutter förvaring.
 Div. gamla påsar köper/får jag då och då. Används i skylten eller kommer att finnas som rekvisita när jag gjort klart affärshörnan och  cafehörnan. Jag köpte inredningen till ett 50-talsfik på auktion för ett tag sedan. Mer om detta kommer...
Svar till ELI: Din fråga ang.ljusglorior kom fram men mitt svar kom nog inte fram(Mycke´sånt hänt med seg dator) Här ses de dock från en kat alog 1959. Dessa köps i dagsläget på loppisar. Finns inte i handeln idag såvitt jag vet. Jag låter dig veta om jag hittar några här uppe i norr....

5 kommentarer:

 1. Gamla påsar är så fina! Tänk när man var liten och handlade smågodis över disk och fick i små söta papperspåsar, det var tider det!
  Blev väldigt nyfiken på inredningen till 50-talsfiket som du köpt, hoppas på en stor bildspecial snart! :)

  SvaraRadera
 2. Det låter spännande med caféhörna och affärshörna, det ser jag fram emot att få se här på bloggen! Inte illa att ha köpt en hel inredning från ett fik men småsaker som påsarna är underbara dom med.

  SvaraRadera
 3. Tack för svar! Spännande med kaféinredningen... vilket kafé kommer dèn ifrån?

  SvaraRadera
 4. Svar till er alla: Inredningen kommer från kafe´Jägaren Östersund. Stängdes 1972. Jag ska försöka fota av det fastän det inte är i bruk.

  SvaraRadera
 5. Bild 1 gör mig glad, pappersnörd som jag är :-)

  SvaraRadera