Gamla Konsum

Gamla Konsum

onsdag 5 januari 2011

Oväntat fynd - Senaste utmaningen

Den senaste utmaningen är ju att visa något oväntat fynd. Det krävdes lite fundering och bakåttänk tills jag kom ihåg när vi köpte denna lampa. Det hände för ca.5 år sedan.
Vi var för att besikta nån av våra bilar i Sveg. För att fördriva lite tid så besökte vi Röda Korsets "Kupan". De har inte så mycket prylar utan mest kläder, så den är så där - i brist på annat... Ni förstår vad jag menar eller hur... Den här lampan stod på disken och skulle just läggas ut i affären. Vi föll för modellen och tyckte att den helt enkelt såg  50-60 talig ut. Priset var 40 svenska riksdaler. Sedan dess har hängt i våran hall. 
För 2 år sedan studerade jag i Huvudstaden . Såg lampan hos en Antikaffär och fick då veta att den var av dansk design av Simon P. Henningsen. Den mer kände Poul´s son. Lampan heter Divan2 efter den restaurang, på Tivoli, den gjordes för.  Året var tidigt 60tal  Mer att läsa om denne man och även om lampan på: http://www.chantala.com/en/furniture/simon_henningsen_pendant_light_divan2.html

Så här ter den sig när det är kväller. Jag gillar speglingarna i taket. En udda lampa som köptes bara på magkänsla och tycke, men som senare visade sig  vara ett rejält fynd. För ni skulle sett minen på "Antikgubben" när jag sa att jag köpt min för 40 spänn. Han skulle ha 3800 !!!   Då fick man den där speciella lyckokänslan igen.... Undrar om tex. aktieköpare känner detsamma när dom gjort en bra placering?

5 kommentarer:

 1. Vilket kap! Visst är det roligt när man gjort ett kap på ren magkänsla! Jag köpte (på Kupan det med) fyra muminmuggar för 20 kr. När jag kom hem och senare kollade upp dom så var iaf två av dom värda ca 600-800 kronor styck.

  SvaraRadera
 2. ~~Vilket fynd ni gjorde Grattis! /Berit~~

  SvaraRadera
 3. Det är just chansen att en och annan gång faktiskt göra ett kap som får en att "springa" runt på den ena loppisen efter den andra!

  Stort grattis! Verkligen ett kap.

  SvaraRadera
 4. Wow, vilken snygg lampa! Och ett otroligt bra fynd också!

  SvaraRadera
 5. Vilket fynd!!!!!! Jag passerar Sveg då och då. Finns verkligen Kupan kvar??????

  SvaraRadera