Gamla Konsum

Gamla Konsum

söndag 30 januari 2011

Nu visar vi vad som ryms i vitrinsskåpet.

 Vitrinskåpet, som jag visade för nån dag sedan, har tre hyllplan. Väggarna bak är spegelklädda. Så valet på innehåll väljs utifrån hur det "speglar" sig. Översta hyllan rymmer - grogglas med kortlekmotiv på. Det var ju männen som drack grogg förr och då gärna i samband med kortspel. (poker..) Saftservis i praktiskt plasthållare med handdag samt stor stilig ägghöna gör sig bra i speglingarna.
 Här ses även ett julkrus. Till kruset hör endast 1 snapsglas. Man hade det för att bjuda på julsupen till de  som kom för att önska God Jul. Detta var ju på den goda tiden då man gick hem till varandra. Numera sker ju de flesta hälsningarna via SMS eller Mail. Lite trist tycker jag...
 Hylla två rymmer ett askfat -Grantofta, en vas - BoFajans, ett marmeladset-okänt står bara sweden under samt en söt liten pepparrotsgömma.
 Här förvaras även detta arvegods. Gustavsbergs tallrikar -Spätta. Okänt vem designern är men jag tycker jättemycket om dom.
 Tycker även mycket om dessa små möss. Syns inte på bilden men de har olika färg på ögonen i form av slipade glas. Dessa ligger i sin originalask.
Nedersta hyllan rymmer dessa moccakoppar. Gillar egentligen inte dom men jag fick dom av min mamma och de ser ganska bra ut i ljuset och mot spegelväggen. Allt blir ju fördubblat via speglarna så det ser ut att va jättemånga....                                                                                                                                          Det var allt för idag.... Ma´råke´s som man säger på jämska.( Översätt. vi syns eller hörs)

4 kommentarer:

 1. Det är verkligen en skattkammare hemma hos er. Spättatallrikarna var ju helt underbara!

  SvaraRadera
 2. Ännu fler kul saker som man blir glad av att se.
  Tallrikarna var nog bäst.Hoppas också vi hörs och ses här igen !

  SvaraRadera
 3. Så mycket fint igen - och spättatallrikarna föll jag verkligen för! Helt underbara!

  SvaraRadera
 4. Roligt att se mammas tallrik.

  SvaraRadera