Gamla Konsum

Gamla Konsum

torsdag 27 januari 2011

Matsalen nästa....

 Vi bor ju i konsunföreståndarens bostad som har en planlösning som inte har moderniserats bort. Så här finns det en matsal. Vi har som vana att inta söndagsmiddagen här. Blivit en trevlig vana. Bordet har just nu en iläggsskiva men det finns ytterligare en. Bord och stolar köpt på Östersunds Auktiondverk. Tillverkare - okänd.
 Sideboard såklart. Denna vet jag heter Trudy och såldes av IKEA. Finns bla. i deras Katalog 1961. Kostade då 320 kronor. För något år sedan inköpt för 500 :-
 Återigen IKEA. Bokhylla med barskåp. Blivit en kändis tack vare Femtiotalsjakten.
 Detta vitrinskåp köptes också på auktion. Insidan är spegelklädd och det finns belysning på varje hyllplan. De två lådorna är besticklådor. Golvlampan är ett eget hopplock. Hittade benen på en loppis och skärmen på en annan. Blev skapligt tycker jag....!
Serveringsvagn ett måste eftersom det är en bit mellan kök och matsal. Denna är lite udda tror jag.. Materialet är metall och den övre hyllan är en el.värmeplatta för att hålla maten varm.
Det får bli allt för ikväll. Ses imorgon.

7 kommentarer:

 1. Åh, vilken härlig matsal! =) Otroligt snygga saker. Jag blir allt lite avis när ser det.

  SvaraRadera
 2. Jättesnygga möbler och fantastiskt många fina och roliga prylar i övrigt.Så kul att vi får se dom !

  SvaraRadera
 3. Så mycket fint överallt, får inte nog!
  Matbordet och stolarna var riktigt fint och väggspegeln föll jag också för.

  SvaraRadera
 4. Tack och kul att ni tar er tid att kommentera. Bli inte avis utan min tanke med bloggen är att den ska vara till inspiration och att det kan bli bra utan att det är kända designers. Känd design = dyrt.

  SvaraRadera
 5. ,,,och jag gillade speciellt hörnskåpet!!Ett fint blickfång!
  Min Blaupunkt-radiogramofon har en fin "vitrin-del" som jag har överfyllt med glada mönstrade saftglas (och de behöver säkert dammtorkas nu,,,hmm). Det finns så mycket mer av vardagsnära ting som kan ge stämmning, tidsanda och inspiration(än bara danska klassiker och Stig Lindberg - som åxå är fint men en kostnadsfråga,iallafall för mig)

  Jag följer med spänning, vad mer du har kvar att visa :)

  SvaraRadera
 6. Oj vilket härligt hem! Vad mycket kul saker!

  SvaraRadera
 7. Åh, vad fint ni har det! Blev verkligen nostalgisk av alla fina möbler! Jättefint!

  SvaraRadera