Gamla Konsum

Gamla Konsum

onsdag 26 januari 2011

På den tredje Prydno-hyllan finns...

 En större vit vas. Otydlig stämpel under. Kanske IA.... Nån som kanske vet??

 Ingen TV utan TV-kopp. När Tv:n intog det svenska folkhemmet blev allt "teveliserat" TV-kaka, TV-brickor eller TV-lampa etc.

 En vas som kanske inte riktigt passar in men den har hängt med länge. Den är nog av nyare dato men blommorna i den är av den gamla sorten... "riktig plast" så att säga.

 Teakprylar finns överallt i vårt hem. Ett underbart material både i möbler och prydnadssaker. Här en svensktillverkad skål i äkta bangkok teak. Märkt under med SS.

Jag är svag för alla underfundiga saker man lanserade under tiden då allt var möjligt och uppfinningsrikedomen flödade. Det här en dammupptagare för textilier. Man stryker den snabbt över tex. soffan. Den blir statisk och dammet samlas upp i räfflorna. Den lilla borsten är till för att torka ur den.
I morgon byter jag rum. Matsalen nästa....

8 kommentarer:

 1. Väntar med spänning! Berit

  SvaraRadera
 2. Var hittar man sådana blommor?? Det vill jag också ha. Vi kan ju inte ha blommor här hemma då katterna äter upp dem. Hade varit trevligt med sådana i plast till mina fina vaser då. =)

  SvaraRadera
 3. Den vasen känns som Ekeby, kan du visa en bild på stämpeln/godsmärkningen? Jag skulle gissa AnnaLisa Thomson eller Vicke Lindstrand i fall det är Ekeby...jag har definitivt sett såna tidigare.

  SvaraRadera
 4. Berit - Kul att du tittar in
  Clinen - Jag har hittat mina på loppisar och några på "gårdsauktion". En gång i soporna på en auktion!!!
  Herr Movarp - Ska se om jag får till det. Den är mycket otydlig märkning

  SvaraRadera
 5. Vasen är formgiven av Vicke Lindstrand för UpsalaEkeby. Finns även som golvvas, som är väldigt snygg!

  SvaraRadera
 6. Som jag trodde! Jag misstänkte att IA i själva verket var VL :-)

  SvaraRadera
 7. UpsalaEkeby och Herr Movarp - Tack för att ni delar med er av er kunskap. Om jag kollar riktigt noga så syns by stämplat i godset samt VL nu när man vet vad det ska va. (upp å ner ser der ut som IA) E´man novis så e´man...

  SvaraRadera
 8. Gillar verkligen tv-kopparna! Vad är det för tillverkare/namn? Jag letar snygga tv-koppar i present till min sambo.

  SvaraRadera