Gamla Konsum

Gamla Konsum

söndag 23 januari 2011

Det här har jag i hyllan...

 Som jag skrev igår så skulle jag visa en del saker lite närmare. I Prydno hyllans hörn del står denna fruktservis. Ett av de första köp jag gjorde för så där 8-9 år sedan. Decor Trinidad står det under. Något mer vet jag inte om dessa. Någon vet säker och jag är tacksam för info.
 Föll för Emalox skålar för ett tag sen. Har några i olika färger och kompletterar med  lite andra prylar i färgad metall. Tillverkare - okänd.
 Vas, fat och burk i samma serie. Hittade dessa på olika ställen med bara några dagars mellanrum. De´va´nog tänkt att jag skulle ha dom. Som vanligt - vet inget om dom utom att det står Sweden under å nån sifferstämpel. Säkert att någon av retrobloggarna vet vad det är.... Om inte så, duger dom bra ändå...
 På översta hyllan ståtar den klassiska mörka kvinnan mellan två träljusstakar. Man var mycket facinerade av andra exotiska kulturer på 50-talet. Därav ganska många statyer och tavlor med motiv från fjärran okända land.
Här ses ett Läkerolställ med tidsenliga askar (oöppnade). Saknar dock en sort. Som ni ser, det finns tre olika. Den 3:e sorten var gula. Stället kommer från det kafe´som vi köpte inredningen ifrån. Kafe´Jägaren i Östersund.  Det var kvällens titt. Vi kollar nästa hylla imorgon.

6 kommentarer:

 1. Så kul att få se en del av dina roliga retrogrejer.Dessvärre har jag ingen info om din keramik men dom var söta.

  SvaraRadera
 2. Så mycket fint!
  Står det Decor Trinidad eller Deco Trinidad under fruktservisen? Den skulle kunna komma från Deco Helsingborg.

  SvaraRadera
 3. Åh vilka underbara saker! Jag tror att jag har ishinken till din kanna och shaker i blått. De får jag hålla ögonen öppna efter. Hade varit kul att ha shakern till ishinken i min 40-tals bar. =)

  SvaraRadera
 4. Christin - Tack för att du tittade in.
  Trillivippa - Det står Decor men tack ändå...
  Clinen - Ska tänka på dej ifall att det blir läge för byta ut den...

  SvaraRadera
 5. Jag tror fruktservisen är tysk, importerad, troligen östtyska. Har sett andra med andra dekornamn, Brazil etc. De är snygga!

  SvaraRadera
 6. En sådan sittande kvinna har jag med men min är vit med vinröda prickar :)

  SvaraRadera