Gamla Konsum

Gamla Konsum

söndag 14 augusti 2011

Gårdsauktion med udda inköp.


 I helgen var vi upp till Dorotea och hamnade på en hederlig Gårdsauktion.Det var strålande väder,trevlig plats och besökare samt lite udda prylar. Som denna väska i galon med bilmotiv.Den var hel och fin eftersom den hängt på väggen i la´gårn.


 Ett emaljerat märke från Hägglunds - Ö-vik. Det satt i fronten på bussarna förr, de med Hägglunds kaross. Oftast är dessa urblekna eller skadade efter många år ute på vägarna men detta var i mycket gott skick.


 Mera bussprylar. Den lilla hammaren satt vid fönstret för att man skulle krascha det, ifall något skulle ske så att man inte kom sig ut via dörren. På köpet ingick ännu ett emaljerat märke från MHF - motormännens helnyktrehetsförbund...


 En askkopp i bakelit med reklamlogga- Champion Radio. Detta måste vara föregångaren till Kulan som kom på 70-talet, eller hur???


 Halvdåligt kort på loggan.

.

Ett ställ i svart metall och vita plastband. det finns plats för både tidningar och askkopp. Priserna var mycket humana. Lägsta bud var 30 kronor och det mesta av det vi köpte hamnade där! Fler auktionsfynd kommer imorgon.

4 kommentarer: