Gamla Konsum

Gamla Konsum

måndag 15 augusti 2011

Diverse auktionsfynd.

Första arbetsdagen efter semestern är nu avklarad. Även i år gick det ju bra även om det i gårkväll kändes omöjligt... Lovade ju att visa mer av det vi köpte på auktionen i helgen.


 En konsumkopp följde med tillsammans med askkoppen i förra inlägget.


 3 oanvända almanackor 1960-61-62 från olika bensinbolag och mackar.


 En låda full med diverse gamla burkar. Samliga i bra skick men ack så smutsiga. Skall åtgärdas !!!


 Ett av de två tidningsställ i mässing som jag köpte. Gillar egentligen de i svart metall eller plastade bättre men... de fyller sin funktion oavsett material så.... för priset av 30 kronor så får de duga....


 Grönt är skönt! Liten kanna samt en glasbehållare till Reda-hyllan. Jag saknade ju de två små avlånga men nu saknas bara en... Skam den som ger sig!!


En underbar gammal trampbil. Kommer att pryda sin plats i skyltfönstret  eller hur?  Fortsättning följer imorgon. Jo, det blev ännu mer prylar som följde med hem.

8 kommentarer:

 1. Vilken charmig "konsum-kopp". Såg på en loppis i sommar att det bland besticken fanns "konsum gafflar"...Var det för konsumkunderna att köpa, samla till, eller helt enkelt inventarier i personalköket? Nyfiken! :)

  SvaraRadera
 2. Så passande med den fina Konsumkoppen :-)
  Tidningsstället var ju också jättesnyggt.
  Kul med ny rekvisita till skyltfönstret.
  Ska bli kul att se mer :-)

  SvaraRadera
 3. Konsumkoppen har jag sett med fat på någon loppis eller om det var något kafé.

  SvaraRadera
 4. Konsumkoppen och annat porslin med konsumlogga hade man på konsumbarerna. Jag gjorde i min ungdom en pryoperiod på konsumbaren i Dorotea, där man hade nämnda porslin.

  SvaraRadera
 5. Tidningsstället var jättesnyggt!

  SvaraRadera
 6. Vilka fynd konsumkoppen var perfekt!=)

  SvaraRadera
 7. Aha, såklart! Minns ju nu att det fanns konsumbar när jag var liten :) Tack för en toppenblogg, hittade hit häromdagen och nu är den lagd till favortier! / Carina

  SvaraRadera
 8. Lite extra grattis till Reda-behållaren, då ligger du långt före mig i letandet! Men som du säger - skam den som ger sig, för eller senare ska den väl bli komplett!

  SvaraRadera