Gamla Konsum

Gamla Konsum

måndag 29 augusti 2011

Det behövs lite till för att va retrofik....

Visst tänker man på galonstolar och kondisdisken när man tänker på ett retrofik. Men för att det ska va rätt behövs lite till. Såsom...


 En rejäl kaffebryggare. Även den från cafe Jägaren. Fick den för 50 kronor och inuti den låg ett kuvert med gamla sedlar. Snacka om flax!! För att fixa kaffe så har man ju en kaffekvarn. De som trodde att vattenkokare var en nymodighet  kan slänga sig i väggen. Här ses en snygg kromad variant från förr.


 Här ser ni en lite udda sak. Det är en vattensamovar enligt originalförpackningen. Man fyller behållaren med vatten, trycker igång värmen på knappen under och kan reglera värmen med ett reglage.Varmt vatten till te eller drickchoklad var det den nyttjades till. Den kommer från en nedlagd biograf och det är en gåva från Inlandsloppan.


 En Snapphanegrill från NilsJohan får vara med bara för att den passar in. Kan va bra att ha för att värma upp tex. äppelkaka. (Mikrovågsugnen fanns ju inte på 50-talet) Vi har även en gul men den får stå i förrådet tills vidare.


 Vi har en stor de lux modell oxå. Även den är en NilsJohan, men är helkromad. Kan va bra att ha ifall det blir större tillställningar....


 Ett tidningsställ med bra retrotidningar. Här finns tidskrifter för hem och hushåll samt för bil och teknik.


 Ifall någon intagit någon starkare dryck än kaffe eller te så kan ju den här vara till hjälp för att få veta hur dagsformen är!


Till sist - lite juste reklam - å Coca Cola va ju med under  de Ljuva Åren !!

2 kommentarer:

  1. gillar snapphanegrillen och tidningsstället! hade inte tackat nej till något av det. vad mycket fint ni har!

    SvaraRadera
  2. Vattensamovaren är ju riktigt udda!

    SvaraRadera