Gamla Konsum

Gamla Konsum

torsdag 5 januari 2012

Nya inköp!

I en stund av leda åkte vi in till Östersund. Fann inget skojigt under hela dagen. På väg hem passerade vi Antik&Beg. i Brunflo och enades om att göra ett nytt tillslag..
Det första vi såg var denna förtjusande cykel.


 En gammal hederlig barncykel i mint condition. Verkar inte vara cyklad med. T.o.m. orginaldäcken var på dock intog ventilgummit en pulveriserande form och byttes därmed ut.

 
Den är av märket Winther ( made in Danmark) och den firman finns än idag. Det är sällan man råkar på en barncykel i detta skick så den kunde vi inte lämna kvar.


Kunde inte låta bli att plocka med mig lite annat småkrafs. Som dessa 2 juldukar och


 dessa 3 grytlappar. Dukarna kostade 15 kr så ock grytlapparna.


Efter lite förhandlande kom vi överens om ett pris på alla prylarna som vi ville ha och då ingick dessa plast tomtar. De är i hårdplast och "säcken " är öppen. Vi tror att det varit godis eller något sådant i dem när de var nya. Är det nån som vet något om dessa så skriv en rad....

 
En ny liten piprensartomte hittade jag. Denna gång var det Tomtemor som fick följa med  hem till oss.


 En tung och gedigen kastrull. Roligt att den var fyrkantig. Made in Norway står det på den. Måtte va norskt för att ha fyrkantiga grytor på runda plattor...!!
Vi fick även med oss en pianolampa i mycket bra skick dock glömde jag att fota den. Så denna "Leda dag " blev ju en fynd dag trots allt...

9 kommentarer:

 1. Ur leda och tristess kommer slumpen med finess...Cykeln måste vara ny....snygg.

  SvaraRadera
 2. Oj, oj, oj, vilken fin cykel! Vilka barndomsminnen!

  SvaraRadera
 3. Vilken fin cykel. Grattis!!!
  Jag hittade en Bambino som jag skrev om här:
  http://skaffaren.blogspot.com/2009/08/man-ska-aldrig-ge-upp-sina-drommar.html

  SvaraRadera
 4. Piprensartomtemoran var underbar!

  SvaraRadera
 5. Underbar cykel! Påminner mig om Bambinon som jag hade som liten. Undrar var den tog vägen?

  SvaraRadera
 6. Tack för du var så rar och hälsade mej välkommen in! Någon egen blogg klarar jag nog inte, är såå glad jag upptäckt andras bloggar och klarar skriva lite där så länge.
  Blev frestad av era fynd efter jul och tog mej för i ishalkan att besöka Hjulet i Vårgårda på lördagen- de hade stängt. Finns Antik- loppis i Sollebrunn, troligen öppen, men neej samma otur.
  Möbelaffären fick mitt besök + en tygaffär som reade julsaker. Jag nämnde då hon undrade om jag behövde hjälp att jag inte var ute efter något särskilt utan ville titta på saker sa att jag åkt för att kolla loppis, men ingen var öppen.
  Min bror brukar besöka ett ställe nära Lilla Edet fick jag veta och sen ringde "ängeln" sin bror och jag fick höra om Engbergs antik.
  Blev inget besök där i går, men i dag är jag snart på väg!!!
  På hemväg hade antik o loppis öppnat och jag "fyndade" 10 dukar jul + moraklocka (på duk) min första tanke var den skulle hamna i stugan i Sälen som vi lånar i hjortrontid, men ju mer jag sett på mitt fynd inser jag den stannar här. (Synd jag inte äger kamera) Dukar + bokmärken 74:kr- hon hade ingen växel på min 500-lapp. Fynd!
  Fyrkantiga norska grytan var ju festlig- bor samman med en norrman och finner honom ofta lik din gryta.
  Allt gott fr Kerstin

  SvaraRadera
 7. Fräck cyckel, jag hade en sån blå.
  Kul karott jag gillar dom med rött lock, hittade en kaffekanna förra veckan med rött lock.

  SvaraRadera
 8. Tack till er alla för kommentarerna. Vi som är lite till åren får ju rejäl "back flash" av att se cykeln ( Det var ju därför den blev köpt)
  Kerstin - Du skriver så underhållande. Bra fynd å jag hoppas att du hittar en "fyndkamera" så vi får se dina fynd inklusive din norrman!!

  SvaraRadera