Gamla Konsum

Gamla Konsum

fredag 16 mars 2012

Nostalgiskt puzzel.

Som jag nämnt tidigare gjorde vi en visit till våra hemtrakter - Dorotea - under sportlovet. Man har inte varit i Dorro om man inte har besökt Tur och Retur.  Inte så stort utbud men oftast följer något med hem. Att man har  en mycket human prissättning gör inte saken sämre.


Två ljusstakar som nästan är lika. Det är dels foten som skiljer sig åt dels att den vänstra har något ljusare grön färg.


Ett 1000 bitars puzzel med ett helt fantastiskt motiv från Göteborg. En ögonblicksbild med massor av små detaljer som får mig att småle och åter konstatera - mycket var bättre förr-


Såsom denna Mobil mack samt alla neon skyltar. På parkeringen ses en Ford Taunus och Volvo Amazon. Den vita mopeden( som syns dåligt på den här bilden) är en Puch Florida.


På nästa parkering ses många godingar. VW - buss och bubblor flankerar Valianten.


Här ses Taxi Parkeringen. Skulle gärna betala en slant extra för att få åka med en Kapitän på rundtur i Götet.
Nåja, jag får väl nöja mig med att försöka lägga det och därmed hitta fler godbitar. Tänk vad mycket kul man kan få för en guldpeng....

6 kommentarer:

 1. Vilket underbart pussel med så mycket trevliga ögonblicksdetaljer. Hoppas alla bitar finns med!

  SvaraRadera
 2. härligt pussel, och håller med, det är därför min slogan för bloggen är "nog var det bättre förr!"

  SvaraRadera
 3. Åh Göteborgaren i mig spinner av välbehag! En gammal bild på Drottningstorget (centralstationen)!
  Jag är några generationer för ung, så fick aldrig se platsen ifråga med just det här utseendet då den har ändrats flera gånger sedan dess.

  - Tack för dagens första léende!

  SvaraRadera
 4. Helt fantastiskt pussel! Vilket motiv! Lycka till med pusslandet! Mobilmacken är makalöst snygg. Åh jag vill åsså pussla det där pusslet! :)

  SvaraRadera
 5. Vilken härlig nostalgikick! Precis så här minns jag Drottningtorget. Det fanns en tid när alla taxibilar var svarta Mercedes och taxiyrket hade status!

  SvaraRadera