Gamla Konsum

Gamla Konsum

lördag 2 juli 2011

Mer loppande...

 Det följde med lite fler prylar från förra helgens loppis. Juldukar och en duk för kräftskivan är bra att inhandla så här i sommarvärmen. Hittade även en handbroderad bilkuddefodral för några kronor.

 Ett par kryddburkar samt två skålar i fint skick. Färgen gult och blågrått passar bra ihop med Pigg servisen jag har.

 Igår for jag tillbaka till förra helgens loppis. Kunde inte sluta att tänka på dessa fönsterlampor som skulle passa i nedre lägenheten under murriga höstkvällar. De fanns kvar och fick följa med hem för 30 kr.

 Den här fick oxå följa med hem för att komplettera de röda fönsterlamporna. 30 kronor även denna.

 Hamnade sedan hos Inlandsloppan. Går sällan därifrån tomhänt. Dessa plastblommor i härligt "oljig" plast från den tid som flytt.... Även duken som man kan skymta kom därifrån.

En fantastisk skapelse eller hur..? Stickad med virkad hattskulle. Hattbrättet hålls ut med ståltråd. Jag har då inte skådat någon dylik hatt tidigare.  Vad jag hittade mer kommer i ett senare inlägg.

3 kommentarer:

 1. De murriga var härliga! Höstmörker, höstgryta, höstlampors sken.

  SvaraRadera
 2. Åh, när jag ser kräftduken börjar jag längta till sensommarens kräftskivor... Men innan dess ska jag njuta av den härliga sommaren! Förhoppningsvis full med fina loppisfynd. :)

  Gillar de två skålarna, är det inte Lotus av Bibi Breger?

  SvaraRadera
 3. åh, jag har en sån julduk som de avlånga röda med vita motiv du har på bilden där. den känns väldigt 50-tal, jag brukar ha elljusstaken på min, i fönstret.

  SvaraRadera