Gamla Konsum

Gamla Konsum

tisdag 26 juli 2011

Konditori spaning.


På semestern blev det lite loppisinköp. Hittade inget som föll mig i smaken direkt men... desto fler mysiga fik. Som det K-märkta Wästerlunds cafet vid Sandöbron. Det med den häftiga neonskylten - se gårdagens inlägg.


Fiket är intakt sedan 50-talet med alla möbler och de häftiga gröna galonklädda väggarna med nitar. WOW!!


Spegeln med frostad reklam. Här serveras Kaffe i rostfri kanna. Så ock mjölken. Tyvärr bakar man inte själv längre så kaffebrödet är ingen 10 poängare men smörgåsarna görs på beställning. Inget inplastat här inte.


Gjorde ett stopp på High Way Hotel i Härnösand. Helt USA inspirerat men riktigt snyggt. Hotel,bar,pub och cafe i ett. Här ses baren. Inte helt fel  för barhäng eller...


Alla soffor och stolar va klädda i galon. Sofforna såsom bilsäten. Väggprydnaderna var mestadels skivomslag. En del va riktigt "gamla godingar". Trevligt ställe!


Den här fyndiga skylten sågs efter vägen norrut mot Ö-vik. Stället var dock igenbommat.


Ytterligare ett komplett orört 50-talsfik. Detta ligger i Hälla mellan Ö-vik och Åsele. Här är ALLT äkta med ett undantag. Jukeboxen är från tidigt 70-tal. 


Det här visar kondisdisken. Här bakas det efter de recept som följt stället sedan det startade. Det blev nya ägare i fjol men de fortsätter i samma stil. Inga planer på att "renovera". Tack och Lov!

6 kommentarer:

 1. Hej! Jag gillar din blogg, och alla dina bilder du delar med dig av. Jätteintressant!

  SvaraRadera
 2. Kul med en kaféspaning!!! Hälla måste ju besökas, när vägarna någon gång går norrut. Den hade jag aldrig ens läst om tidigare!
  Neonen i förra inlägget - också härligt. Kaffestrålen, jfr tandkrämen på Stomatolskylten vid Slussen i Sthlm som också läggs på från fel håll.

  SvaraRadera
 3. Eli - Om du (och ni andra) vill läsa mer om fik i V-botten så gjordes en riktig inventering 2001-2006. Finns att läsa på http://oar.vbm.se/kafeer/index.html
  Kan rkommendera Kronan i Åsele samt LB´s och Götas i Lycksele. De finns kvar idag i bra orginalskick.

  SvaraRadera
 4. va glad jag blir av o se sådana ställen! Långt från espresso house! :)

  SvaraRadera
 5. Härligt, tur att det fortfarande finns några orörda 50-talsfik i landet! Nu blir man riktigt sugen på att dra norrut och smaska i sig en tjillevipp eller jitterbugg. :)

  SvaraRadera
 6. Dit skulle man vilja åka, lite långt för en dagtripp dock.

  SvaraRadera