Gamla Konsum

Gamla Konsum

måndag 27 juni 2011

Vad är det jag har köpt?


 Midsommarhelgen bjöd på sol och regnskurar i blandad kompott. Så blev även helgens loppisköp. En stor fin elefant märkt UpsalaEkeby på etiketten. Dock ingen signatur eller stämpel. Ståtlig var den dock och fick följa med hem för en 50-lapp.


 På samma loppis fanns denna vas(??) Härligt grön. Ingen etikett å jag är ju novis på ursprung utan handlar ju bara efter "tycker om känslan". Någon som vet något om denna?


 Likaså gäller denna vas som jag framför allt föll för formen. Etikettmärkt med  Made in Sweden å inget annat.


 Nästa loppis bjöd även den på en vas. Denna gång i keramik i en blågrå nyans. Omärkt = okänd.


Där fanns även denna kruka för en guldpeng. Kändes rätt i tiden men jag vet inte... Ni som besitter kunskap om dessa saker får gärna hjälpa mig att identifiera mina inköp. Tack på förhand.

8 kommentarer:

 1. Den långsmala vasen är från Gullaskruf. Jag hittade en likadan förra veckan. Kolla här http://skyndafynda.blogspot.com/2011/06/den-tidlose-kjell.html

  SvaraRadera
 2. Wow vilka fynd! Elefanten är väl Vicke Lindstrand om jag inte har fel. Krukan är Ekeby och dekoren heter Kåbe av Kjell Blomberg, det har Benny på Porslinsbloggen lärt mig :)

  SvaraRadera
 3. Jag är inte hundra på elefanten, det finns ju flera som gjort såna för Ekeby har jag för mig, skulle kunna vara Westberg eller en okänd formgivare... Kolla själv här:

  http://upsala-ekeby.com/gallery_247.html

  Den gulbruna vasen kommer från Åseda, keramikvasen känner jag inte igen, resten av grejerna har du fått korrekta svar på.
  Svea-krukan med Kåbe-dekoren är en av mina favoriter! Grattis till fina fynd!

  SvaraRadera
 4. joo då elefanten är en vicke lindstrand( UPPSALA EKEBY. finns i 6 olika storlekar, och i varierande färger, och det här ser ut att vara en av dom större...ett superfynd för "femtilappen" Mvh Inlandsloppan

  SvaraRadera
 5. Ja jäklar vad mycket fint du hittat! :)
  Du verkar ju ha fått hjälp att identifiera allt utom den blågrå vasen och den är tyvärr okänd även för mig. Men väldigt snygg!

  SvaraRadera
 6. Tack för all hjälp och info. Jag har måttat elefanten och den är 33 cm hög så det stämmer på Vickes största.

  SvaraRadera
 7. den där blågrå lök-besläktade vasen blev jag allt lite avis på! krukan också.

  SvaraRadera
 8. Åh vad jag gillar keramikvasen! Tjusig!

  SvaraRadera