Gamla Konsum

Gamla Konsum

måndag 6 juni 2011

På begäran... Mackar i Åsarna.

Intresset för gamla nedlagda bensinstationer är stort. Jag har inte många kort på det som fanns i Åsarna men jag tänkte visa det jag har.Eftersom jag är inflyttad så har jag själv inget minne eller historia att delge er. Den här macken låg på Olstavägen, numera E45:an ,ganska mitt i byn. Skylten ser ut att vara Shell, tror jag.                           
Det här är ett gammalt kort av vårat hus-Gamla Konsum. Macken är med andra ord, IC.

Det här är en av Sveriges mest kända mackar. Sveriges första K-märkta och den ligger i Skålan. Alltså ca. 2 mil väster om Åsarna.  I Skålan fanns även en ESSO pump. Den var placerad hos ICA handlarn.   Även i Åsarna har det funnits fler bensinstationer men tyvärr har jag dem inte på kort. BP fanns, även den belägen  på Olstavägen. Kan även funnits fler i byn men jag måste kolla det med några bekanta som är uppväxta här i byn. Numera finns det bara en mack kvar-Mackeriet. Det var tidigare Statoil, som lade ner den, sen blev    den Hydro som också  lade ner och numera drivs den helt privat.                                                                                                                            

2 kommentarer:

  1. åh vilken fin mack! har du sett min mack? inlägget finns här http://alltdetgamlagoda.blogg.se/2011/march/oj-oj-oj-vilken-bensinmack.html#comment

    SvaraRadera