Gamla Konsum

Gamla Konsum

onsdag 19 december 2012

Nya Loppis på Gården.

Nya Loppis på Gården höll till i centrala Östersund. Charmiga men svåra lokaler. Flera rum i flera plan. Nu har det flyttat en bit från Centrum till en stor lokal med stor parkering. Överskådligt och bra.
Gjorde ett besök hos dem förra Lördagen och trots att de har haft utförsäljning på förra stället och nyflyttat dit så blev vi inte tomhänta...


En serveringkanna med tillhörande gräddkanna från Sjödins musikcafe´som fanns i Centrala Östersund då tiden begav sig. Vet inte när de stängde men foton från 1938 finns på Jamtli Bildarkiv. Ett bra bildarkiv att gotta ner sig i om man har en stund över. Du kan finna dem här.Jamtli Bildarkiv


Gräddkannan var i mycket bra skick men kaffekannan hade en glasyrspricka men jag tycker att de pryder sin plats i "mitt cafe´" ändå.


En plastburk - 3 liter - från Önos. Vad det har varit i den? Ja säg det!! Sylt eller marmelad? Vem vet...


En hydrometer av äldre snitt. Visar på det rödmarkerade området när det är - air comfort - !


Inte på Loppisen men väl en tidig julklapp, självvald,Pärlans Konfektyr. En underbar bok med massor av godsaker. Utgiven av Sandra Abi-Khalil, Klara Ejemyr, Lisa Ericson, Miriam Parkman och Isabella Wong. De Fem driver egen konfektyrbutik på Nytorgsgatan i Huvudstaden.

 
Boken har fantastiska bilder samt ett eget kapitel om hur man fixar sin egen 40.tals frilla, bjudning a´la Pärlan och lite om jazz musiken. Klart läsvärd.

2 kommentarer:

  1. Usch dammsugare...jag kan inte för mitt liv ens lukta på en sån..
    Men Önos var fin..kanske gurka? bostongurka...

    SvaraRadera
  2. Önos, då tror Perra att det varit saft i burken.
    Jamtlis bildarkiv är en guldgruva!

    SvaraRadera