Gamla Konsum

Gamla Konsum

söndag 2 december 2012

Julgardin

Försökte komma ihåg vilka gardiner som min mamma tog fram till Advent, när jag var liten.  Kan inte minnas att det var några speciella gardiner men väl en del annat julpyntande. Nyskurat kök och putsad koppar. I taket hängde foliegirlanger i rött och grönt. Adventsstjärnan var en klassisk röd pappersstjärna.  Suck, barndoms minnen...
Nåväl, dessa gardiner hade vi dock hemma när jag var lite äldre. Skulle datera dem till ca. 1967-68 och av nån anledning har de inte blivit till mattrasor.  Så nu hänger de i vårt köksfönster.


Så här blev det. Dock blev bilden lite för ljus. Blev inte riktigt med verkligheten överensstämmande när man fotat med blixt....


Närbild på mönstret.


Adventsstaken på plats såock duken med Jerry Roupe´s mysiga tomtar. Allt är precis som det brukar vara....


Nytt för iår är ju de ljuslampetterna som köptes på senaste loppisbesöket. Ljusen, som är i metall och fylls med lampolja och veke. Vi köpte ett gäng i blandade färger för flera år sedan. De är praktiska eftersom de inte kan brinna ned och därmed mycket lämpliga i träljusstakar. Passade rätt så bra i de här oxå, eller hur??

5 kommentarer:

 1. Ljuslampetterna gillade jag skarpt. Ljusen passade ju perfekt! Supersnyggt!

  SvaraRadera
 2. Vilken tur att gardinerna klarade sej! Så fina dom är, och duken sen !
  Har aldrig ett en sån adventsljusstake heller och den passar jättebra till resten. Härliga lampetter och praktiska ljus på väggen.

  SvaraRadera
 3. Jag är egentligen inte så förtjust i tomtar, men Jerry Roupes tomtar gillar jag! Och just den här duken har jag aldrig sett förut, så fin!

  SvaraRadera
 4. Ja där är ju ljusstakarna. Vad fint det blev :)

  SvaraRadera