Gamla Konsum

Gamla Konsum

tisdag 28 augusti 2012

Oväntat loppisbesök!

Utanför Ånge finns ett gammalt stort skolhus. Själva huset har väckt beundran och det har ryktats att det skulle vara fullt av samlarprylar. I Lördags, på väg till "end of summer meet" i Ljungaverk så var det loppisöppet i skolhuset.... Tvärnit och U-sväng....
2 damer hade öppnat loppisen i sommar, dock inte annonserat utan har haft öppet när de känt för det. Nu var det sista dagen för året. SUCK!
Det hade funnits mycket där och fanns en hel del än. Inget för er som samlar på designat porslin eller keramik men ett litet Mekka för er som gillar det gamla udda. Detta följde med oss hem...


En "moppekruka" i barnmodell. Lite bucklig men hel och fin i färgen. Nått för Pia, i skylten, till våren.


Ett par vrålsnygga pumps i blå mocka. De hade rockat loss en hel del enl. den trevliga damen som sålde dem.


Den andra damen och hennes man hade tänkt att öppna lanthandelsmuseum. Nu var hon änka och orkade inte slutföra deras projekt utan sålde  ut det på Loppis. Mycket hade sålts i sommar men en del småkrafs fanns kvar samt de stora diskarna och andra skrymmmande saker. Kul med Bearnaise essens tyckte jag. Enkelt sätt att göra sås (Hmf).  Nya Lyster L såldes för Konsum och då ska det ju hit.


Myggolja i deo-format har heller aldrig skådats. Kunde inte lämnas kvar.


Ej heller en oöppnad Ketchupflaska och en Sunsilk hårschampoo fick vara kvar. Reklamgranen i papp var en av de få konsumreklamerna som hon hade kvar. Osis att vi kom dit så sent på sommaren.


Ett rum med gamla kläder,skor och väskor. Denna udda väska har det gissats vilt på ang. användningsområde. Den är i tyg med foder av plast. En liten ficka utanpå. Men den är lång... ca.45   cm lång och 20 cm bred. Skoväska eller spritväska (i smyg till dansen) eller bara udda design? Vad tror du?


En snygg ram som är snyggare i verkligheten. Ramen är i plast och idolfotot i den är en för mig okänd flamma.


Ännu fler udda prylar. Den här gången i originalkartong.


Små pastellfärgade ljusstakar i plast. Kartongen rymmer 6 st i dessa 3 färger.


En korg av udda modell. Korgen är smal  ca. 1 dm i botten, sidorna är klädda i ett rätt så snyggt tyg och det är framför allt helt. Dock har gummibandet upptill gett upp, så att säga. Skall bytas.... Så vad är då detta? Tidningskorg eller sy/stick korg. Strandkorg eller bara en korg....
Tyvärr blev jag så exalterad på loppisen så jag glömde bort att fota hur det såg ut där, så ni får hålla tillgodo med det som fick följa med hem.


6 kommentarer:

 1. Elisabeth som fick chansen att lukta på en del innehåll i flaskorna sa att just bernaisesås essensen doftade pikant! ;)

  SvaraRadera
 2. Tänk om du vetat från början att loppisen hade öppnat !
  Nu fick du ju tag i en del kul grejer ändå till skyltningen och annat.
  Vilka mysko väskor, åtminstone den avlånga :-)

  SvaraRadera
 3. Vilken fantastisk blogg! Jag är så avundsjuk. Tänk att få bo i en gammal konsumbutik med hur mycket plats som helst för samlande. Är det tänkt att det ska bli ett museum?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har inga framtidsplaner för vårt hus utan just nu så bara bor vi här... men man vet aldrig....

   Radera
 4. Helt underbart! Lites skeptisk till just bearnaise-essensen dock.. ;)
  De små kuvertlamporna har min mamma med, jättesöta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Med all rätt... att vara skeptisk menar jag!

   Radera