Gamla Konsum

Gamla Konsum

lördag 5 april 2014

Tänkte höra av mig !!!

Ja, ungefär så känner jag mig... Måste höra av mig till mina läsare så att de inte tror att jag lämnat denna planet. Genomlidit en vinter som var mild och blåsig. Vi här uppe i norr härjades hårt av både Hilde och Ivar, Ja det är namnet på stormarna som blåste förbi. Har haft lite "hangover" efter svärfars bortgång. Mycket att göra på jobbet och dessutom inte varit helt kurant. Är det nog med ursäkter för uteblivet bloggande??!
I och med detta så har det blivet lite av auktioner och loppisar men...
Vi tröstade oss med Blocket. Hittade min favoritservis som dessutom hade mycket trevliga ägare.
Vi hade ett gediget förarbete innan den skickades och de skötte allt enligt konstens alla regler.
Så  - Titta, Läs och Lär av packproffs...


Efter noga koll så skickades det med bussgods eftersom de hade PRIO paket och som inte omsorterades utan skulle få åka i sin egen bur. Extra stark låda inköptes och ingen kunde missförstå att innehållet var ömtåligt.


Kanterna på lådan var klädda med skumgummi och när vi öppnade så vällde det ut frigolit. Överst låg ett fint brev från tidigare ägaren.


Så började paketöppningen. Varje del i servisen var paketerat i silkespapper och bubbelplast. Ordentligt igentejpade. Snacka om julafton....Servisen bestod av 12 koppar med fat,10 assietter, sockerskål och tekanna. Summa 38 små paket, var och ett inlindat.


Vilken servis det är. Jo, Ceylon, limegröna med svarta assietter och tekanna. De matchar våra nymålade köksluckor precis. Eller hur....


Inte en skråma eller nagg. Endast en liten dekorskada, fabrikationsfel, på en kopp. Helt ljuvliga att dricka kaffe-te- eller choklad i. Nu saknas bara 2 assietter, gräddkannan, chokladkannan och kaffekannan. Men de kommer, var så säker.
Med detta inlägg vill jag framför allt tacka Torbjörn och Carina i Göteborg för deras trevliga bemötandet och  service i samband med köpet av servisen. 1000 Tack!

6 kommentarer:

 1. Välkommen tillbaka...vi har allt spanat in och undrat men som det heter man tar sig tid när man vill.

  SvaraRadera
 2. Snygg servis, jag gillar den brutala kontrasten mellan det milt limegröna och det kolsvarta.
  Hoppas på tätare uppdateringar framöver!

  SvaraRadera
 3. Har saknat dina inlägg, men ibland tar livet nya vägar och annat blir prio ett. Ni har en ur snygg färg på både köksdörrar och servis!!! Är väldigt sugen på nått lime eller kombinationen blågrå luckor och ljusgröna lådor, vi får se...Anna Lena

  SvaraRadera
 4. Med både Konsumgrönt och limegrönt öppnar butiken porten mot våren. Välkommen åter!

  SvaraRadera
 5. Det är en fantastisk servis, jag har fått ihop ett gäng koppar nu, i olika färger, turkosa och gula utöver de limegröna. Plötsligt lossnade det efter att inte ha fått tag på en enda till vettigt pris på flera år så har jag nu 8 st köpta vid tre olika tillfällen. Kannor och tillbehör, samt assietter har jag haft länge däremot :-) Grattis till ett bra köp och välkommen tillbaka!

  SvaraRadera
 6. Vad kul att du är tillbaka! Servisen är jättefin, och även övrigt man ser i köket.

  SvaraRadera