Gamla Konsum

Gamla Konsum

söndag 17 november 2013

Nej, tiden är inte ur led!

Tänkte att jag ska göra ett nytt försök att återuppta bloggandet. Får se om det lyckas!? Sommaren och hösten har varit fyllda med sjukdom, död och allt annat som följer med. Därefter hinner kroppen ikapp ens psyke och infektioner och inflammationer löste av varandra och en mental förlamande trötthet lade sig över oss som bor på Gamla Konsum.

Inte många loppisbesök har det blivit och inte en enda auktion har vi gått på.  Vi har dock pysslat med de prylar vi redan har. Såsom vår urmakeriklocka som äntligen kommit på plats.


Den är ju rejält stor så det krävdes faktiskt 3 pers. för att få den på plats. Även om Putte mest ser ut som arbetsledare just på denna bild.

 
Så var den då äntligen på plats.


Den lyser upp vår fasad (och Åsarna) riktigt vackert, tycker vi i alla fall...

 
Inte nog med att vi fick hjälp med klockuppsättningen. Denna tingest kom de med för lite renovering
under vintern.

 
Här ses en närbild på hydrokoptern. Det är en Arkö från 60-talet. Exakt årtal vet vi inte men den har modell nummer 32. Arkö tillverkade 260  hydrokoptrar med start 1957.
Motorn är en porschemotor och just nu behöver vi en startmotor till denna samt en propeller. Sen kan det bli full fart på is, snö och/eller vattnet.
Lite kuriosa: När jag var liten så bodde jag med mina föräldrar på ön Norrbyskär, i Bottenviken. Sommartid fick jag åka färja till fastlandet och skolbussen. Vintertid var det vinterväg som gällde. Ca 2 veckor, vår och förvinter, då isen varken bar eller brast, så åkte jag hydrokopter från ön till fastlandet. Åh, det var just en sådan här röd Arkö.... Cirkeln sluter sig på nått vis!!

5 kommentarer:

 1. Tyvärr är livet nära förbundet med döden - och glädjen och sorgen är varandras följeslagare. Har man glatt sig mycket får man sörja mycket.
  Välkommen åter!

  SvaraRadera
 2. Blev riktigt snyggt med klockan!
  Tuff hydrokopter!
  Välkommen tillbaka! :)

  SvaraRadera
 3. Ja man ser nog ut som en arbetsledare......borde nog bli en nåja klockan lyser fint o skåpluckorna..wow vilken skillnad.

  SvaraRadera