Gamla Konsum

Gamla Konsum

fredag 22 november 2013

Grönt är skönt!

Jag lovade ju er en fortsättning på vår utmaning av renoveringen av köksluckorna.
Ingen bild finns på det otroliga slit det var med att värma och skrapa bort all färg och kontaktlim som satt som tusan. Sedan var det att slipa och slipa och därefter målades grundfärg.

 
När de var grundade såg man alla skavanker och då var det dags att spackla och slipa och spackla och slipa och... det hela slutade med att vi fick helspackla varje skåpdörr. Då var det inte kul, å vi förbannade oss, att vi hade börjat med detta, mer än en gång.


Efter helspacklingen och slipning så var verkstaden så här belamrad med vita skåpluckor. Förutom luckorna så låg ett tjockt lager med slipdamm överallt å då menar jag verkligen överallt...

 
Bli inte oroliga. Vi ska inte ha ett vitt kök. Nej, färgen fick brytas till efter en kulör från en färgburk från 50-talet som jag hade i "affären" Den är nästan cobratelefongrön eller prinsesstårtegrön som sonen uttryckte det. Svårt att få rätt kulör på bild.


Så var de då på plats och känslan av Lycka infann sig. Vi trivs gott i vårt gröna kök...

 
Svårt att tänka sig att det är samma lådor som i förra inlägget var fulla av flera lager färg och lim

 
Pricken över i:et var ju dessa handtag med svart plastbricka bakom. Jag fick dessa av en kollega, Eva, på jobbet. Hennes föräldrars hus skulle renoveras och dessa skulle då kasseras. Hon tog sig tid att skruva loss dem alla och tog dem till mig! Visst är det härligt med arbetskamrater som tänker på en oförbätterlig retronörd !

14 kommentarer:

 1. Underbart. Härligt med grönt och nygammalt. Säger Gudrun som nu har gjort sin första kommentar. Trevlig Helg från norr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att du tittade in och att du skrev några ord. Det är glädjande med kommentarer så välkommen åter!

   Radera
 2. Pust! Jag trodde efter ert förra inlägg att ni hade jobbet f r a m f ö r er - men ni hade redan gjort det. Då kan ni ju fira jul i lugn och ro i ert vilsamt vackra, gröna, sköna kök.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har gjort det å sista luckan kom på plats i går... Nu fattas bara resten .... Golvet passar inte heller in längre.....

   Radera
 3. Åååååh det blev ju hur fint som helst! Bra jobbat, sjukt fin färg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Färgen gör en glad och den är en varm färg. Vissa gröna nyanser är ju kalla....

   Radera
 4. Så fint och vilket jobb ni lagt ner....men det betalade sig i slutändan....så himla tjusigt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blev några timmar - å de va en utmaning - skam den som ger sig!!

   Radera
 5. Bra jobbat och snyggt blev det! Jo, slipdammet får man ju dras med lääänge efteråt....

  SvaraRadera
 6. Nehej, golvet passar inte in längre. Då är det väl bara att byta det då. För att sedan konstatera att taket inte passar in och måste åtgärdas - för att sedan inte tala om lamporna och fönstren. Å innan man vet ordet av så passar man inte in själv heller... Renoveringar är bland det farligaste man kan ge sig in på, dom tenderar att aldrig ta slut. (Säger han som just nu håller på med sin hall - väggar, tak, golv, dörrar, karmar, foder, lister, målning - pust.)

  SvaraRadera
 7. Kul att du bloggar igen! Snygga köksluckor. Vi har en liknande grön färg på våra men inte så fina retrohandtag utan Ikeaknoppar istället...

  SvaraRadera
 8. Varfö är det älltid en bild på en konsum butik högst upp??

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi bor i det huset - Gamla Konsum i Åsarna !

   Radera
 9. ååååååååå vad nice vad är det där nere idag??

  Med vänlig hälsning/Solveig

  SvaraRadera