Gamla Konsum

Gamla Konsum

onsdag 3 april 2013

En dagsutflykt till Dalarna.

Helgen före Påsk så for vi en sväng ner till Falun. Ärendet var att återigen köpa en Mercedes W124 89 årsmodell. Jag har insett att jag nog inte klarar mig utan en sådan...
Eftersom vi hade gott om tid så tog vi inte kortaste vägen dit utan en mer sevärd.


Första stopp blev Edsbyn. Man har där några ovanligare neonskyltar. Som denna - Folkets Hem iställer för Folkets Hus...


En fin Centrumskylt i böjd form runt gathörnet. Snygg men svårfotad.


En "riktig"biograf med både fungerande neonskylt och bio.


Färden for vidare - nu Enviken. Mest känd för Envikens record. Ett Mekka för rocka billy. Kaffe sugna som vi var sökte vi ett fik och fann detta. Fik och butik står det på skylten ovanför den oansenliga dörren.


Väl innanför så var det ett fik i sann 50-talsanda. Udda cafestolar och bord samsades med blomsterhyllor och teak bokhyllor.


Udda koppar och kannor från tiden samt enastående goda smörgåsar gjorde helheten väl godkänt.


Inget cafe utan jukebox. Inte 50 tal men förmodligen 60 tal. Bredvid en brun soffgrupp att slöa i samt tradionellt fontänbord. Väggarna prydes av stringhyllor och div. musikrelaterade ting.


Fastigheten är en biograf som man fortfarande har igång. Man hade senast visat Falun på 60-talet som film. Här har man även uppträdanden av olika slag. Rocka - Billy naturligtvis.


I Enviken har även Sivletto en "filial". Mest kläder men även en hel del inredningsprylar a´la retro.


Det var trångt och gemytligt men ack så svårt att fota. Här var det en snygg hylla men som "försvann" under allt annat plock.


Även här har man en frisering, Frissan kommer en gång i månaden och fixar 50 tals frisyren i tidstypisk miljö. Den otroliga lampan var till salu för 3500 kronor.


Charmiga stolar, fanns 2 av dem, för 1450:-/st. De väntar dock fortfarande på nya ägare.
Det blev inga inköp för mig men mycket trevligt att titta på. Väl värd ett besök om ni har vägarna förbi.

2 kommentarer:

  1. Vilken trevlig tripp ni varit på :). Jag är svag för neonskyltar och du har fångat några riktiga godingar. Vad kul att se fiket igen, vi var där 2009 och dom hade en av mina favoritlåtar med Hasil Adkins i jukeboxen som vi spelade om och om igen när vi fikade.

    SvaraRadera
  2. Vilken mysig utflykt.Blev det någon bil?

    SvaraRadera