Gamla Konsum

Gamla Konsum

lördag 20 april 2013

Anik-Samlarmässa i Hudiksvall förra helgen!

Jo, ni läste rätt! Även vi var på mässan. Andra har redan refererat allt av det vackra som fanns där. Jag kan bara hålla med om att det var otroligt mycket fint porslin, keramik och glas. Dock lite och ingenting av textilier, kläder, kuriosa och det där lite udda.

 
Många besökare på plats.

 
En ljusstake för året runt bruk, köpte jag mest för att ha köpt nånting...

 
En fyllegubbe i form av cowboy med de små nubbglasen instoppade i byxan. Ålder har jag ingen aning om men han blev så billig så han fick följa med...
 

 
Näst bästa köp - En stor stringkatt!

 
 
Knäpp som jag är så blev det här mitt bästa köp! Äggvärmare av vaxduk. Fodret är lika snyggt som utsidan. Här strålar det 50-tal!! Dels av mönstret dels av - vem tusan sitter och klipper och syr små äggvärmare i dagens stressade tid??
 
Det i mitt tycke bästa på mässan var inte till salu men man kan ju alltid titta och minnas. Man hade massor av sportnostalgi uppsatt på väggarna och i montrar. Här är det ju Ingemar Stenmark som är förebild. ( Ursäkta blänket men det gick inte komma ifrån lysrören i taket.


Hockey utrustning a´la 60-70 tal. Det mesta fanns ur sportens värld. Eloge till sportklubben som sparat och samlat in allt detta. Mycket trevligt!

4 kommentarer:

 1. Nog förstår jag att äggvärmarna var fyndet. Det är ju det annorlunda och enkla som känns kul att fynda. Men jag undrar varför ska vi (som ändå har såå lite å göra ) inte kunna sitta och pyssla till små äggvärmare? ;)

  SvaraRadera
 2. Här har det fyndats ser jag :). Är lite avis på stringkatten, den är ju så fin. Wow det riktigt osar 50-tal över de små äggvärmarna. Hur fräcka som helst!

  SvaraRadera
 3. Ljusstaken har jag en likadan som väntar i mammas garderob tills jag får plats med den, fast min har gröna glas

  SvaraRadera
 4. Charmiga äggvärmare, fina ljusstakar och rolig cowboy. Så kul med nytt inlägg också :-)

  SvaraRadera