Gamla Konsum

Gamla Konsum

tisdag 31 juli 2012

"Automat" - resa till Ö-vik

Förra veckan var vi nära ett psyk-bryt pga allt regnande. Som en räddare i nöden hittade vi en kul sak på Blocket som resulterade till en resa till Örnsköldsvik. Norrlandskusten har haft något bättre väder så - ett raskt beslut om minisemester i Ö-vik.


Vi checkade in oss i denna vackra reception på Hotell Statt. Ett anrikt hotell som ej har sönerrenoverats. Inte än i alla fall....


På kvällen avnjöts utsökt middag i kvällssolen på hotellets uteterass. De stora fönstrena tillhör matsalen.


Matsalens väggar täcktes av 2 stora tavlor varav detta är den ena. Motiv - den gamla dansbanan.


I restaurangen sågs även denna kaffemaskin. Gigantisk pjäs. Man hade flera gamla saker kvar som prydnader lite var stans på hotellet. Även om hotellet härstammar från tidigt 1900-tal kan jag rekommendera det om man stannar för i Ö-vik.

Orsaken till resan. En tuggummiautomat av äldre modell. Här på plats i hallen. Rengjord och fylld med tuggummin. Till både barn och vuxnas glädje. Förutom den blev det en del loppisinköp på resan men de kommer i ett eget inlägg.

8 kommentarer:

 1. Inlandsloppan31 juli 2012 23:47

  vilken nostalgi pryl... : )

  SvaraRadera
  Svar
  1. Välkommen och testa! Den väckerminnen...

   Radera
 2. Jag minns att jag fick en sån där sedel(wow) för att jag var en så "snäll pojke" av en väninna till mormor.-Spara den till något bra, tyckte hon och det tyckte nog mormor åxå. Men jag rusade iväg till pressbyrån när hon gick. Där stod en automat,växlade sedeln och så droppade jag i slantarna. Men var det tuggummi eller små prylägg som jag valde?
  Minns inte men det var väl bara ett förtecken att jag i vuxen ålder har svårt att hålla i börsen ibland och köper inte alltid livets nödvändigaste ;)
  Kärt minne!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag tror att många av oss har nått minne av alla dessa automater som var så lockande å sällan fick man det man önskade. Får mig att tänka på " Sunes sommar".

   Radera
 3. En krona var dyrt! Jag som tänkte få användning för mina sparade 25-öringar... ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Finns flera andra automater att spendera 25-öringar på!! Sen har vi ju "bjudskålar" med 10,25-öringar samt 1-kronor.

   Radera
 4. Jäklar en tuggummiautomat...perfekt! och rätt kul grej att ha i en hall,
  men måste man betala?.....=)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Själva känslan sitter ju i att stoppa i en peng och sen vrida på vredet! Vi har ju "bjudskålar" med slantar för annars måste man ju ta upp intäkterna som inkomst - hmf!

   Radera