Gamla Konsum

Gamla Konsum

lördag 2 juni 2012

Återblick till barndomshemmet, igen...

Eftersom regnet öser ned och en lättare depression kommer smygande så får det bli ett blogginlägg.. Massor att göra men vädret sätter stopp för det mesta. Fördel dock att det regnar idag eftersom det kom i frusen form igår!!!
Nåväl, jag fortsätter att visa några bilder om hur det ser ut i mitt barndomshem....


Ute på gården står denna gamla skogskoja. Skogsarbetarna hade inte stora krav på den tiden. Huvudsaken var ett litet bord, några bänkar, en värmekälla (vedkamin) och tak över huvudet. Inget lull lull såsom toalett eller dusch.På farstuväggen sitter den här lilla neddelandelådan - om vi inte hemma är så lämna gärna en lapp om vem som varit hit.


Vanligt var att man hade draperi och dörrar. Kylan och draget försökte man hålla kvar ute i hallen eftersom det inte fanns någon värme där.


Våran gamla TV. Min Far var modern (och vågad) så han köpte denna TV innan det ens fanns någon utsändning. Minns mycket väl den stora dagen då man startade TV masten i Tåssjö. Massor av folk var hos oss för att beskåda underverket. Vi hade ju sett myrornas krig i flera veckor... så det var stort att få se Olle Björklund som Hallåa. Barnprogram som jag minns var Andy Pandy och Småstad.


Dessa fåtöljer (är två) köptes från Gunnars Katalog. En var röd och en var blå. De nyttjades just som TV-fåtöljer. Någongång på 60-talets mitt kläddes de om i en mer tidstypisk grön färg. Skulle föredra dem i orginalutförande i dagens läge.


I hallen hänger en "en sista blick för att se om allt är okay"-spegel. Lite udda stuk på den eller hur?

8 kommentarer:

 1. Mina blickar föll på dom textilerna vid dörren - mycket fina!
  Och en sån där tv med teakdörrar!
  Vi hade nog en tv hemma med vikdörrar i slutet av 60-talet,hos mormor. Skulle gärna velat ha en som fungerar med dagens krav men med 50/60-talets designkänsla,,,

  SvaraRadera
  Svar
  1. Samma här! Vi har funderat på att modifiera en LED TV i ett skåp. Får se om och när det blir...

   Radera
 2. Jag tycker också att draperiet var riktigt snyggt, och spegeln gillade jag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Såg först när jag kollade på korten att tyget är ganska läckert. Man blir ju hemmablind...

   Radera
 3. trevliga bilder och trevligt inlägg! vass spegel i hallen och häftig skogskoja. har aldrig sett en skogskoja innan. är skåning ju!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så bra att du nu sett en koja och då en retrokoja. Dagens kojor är gröna,blåa eller gråa och har det mesta av standard men ingen charm.

   Radera
 4. Skogskojan är bäst. Mysigare ställe att dricka kaffe på får man leta efter.
  Men oj, vad kallt det ser ut. Som om det redan är höst.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst ärden mysig! Höst?! Här uppe kallas det kalla gråa vädret för vår!

   Radera