Gamla Konsum

Gamla Konsum

söndag 11 september 2011

sommarens sista veteranmarknad ...

I helgen var det veteranfordonsmarknad i Lobonäs samt loppismarknad i Voxna. Vi begav oss dit på förmodligen sommarens sista dag. I strålande sol och klarblå himmel strosade vi runt och njöt.

 Det fanns finbilsparkering på båda ställena å många fina bilar var det. Dock var det denna skapelse, av någon med otrolig skaparglädje och tålamod, som jag tyckte stack ut lite extra.


 I Lobonäs samsas allt från prydnadssaker till mopeder och skotrar av äldre årgång.


 Denna väderkvarn i Meccano hade stått i ett skyltfönster som julprydnad. Vi var så sugna på att köpa men tyckte att den va lite för dyr - eller så blev vi bara för snåla... Man ser ju inte nått sånt här nån fler gång,antar jag. Ångrade oss och gick tillbaka å då hade säljaren packat ihop och farit... Det var väl inte tänkt att vi skulle ha den....


 Hemmets lag för kvinnan. Många regler var det - 7 paragrafer. Kuriosa så det räcker till!


 För jämnställdhetens skull köptes även en Hemmets lag för mannen.


 En sensommardag är det väl läge att handla några fler julsaker. Ännu en ljusstake i metall. Fina ljushållare tycker jag. Sen två piprensartomtar. Jag är mycket förtjust i sådana,som jag skrev om i julas.


Jag har betydligt mindre med påsksaker så... 2 tuppar och 2 ljusstakar fick följa med hem.


 En stänkflaska i skön femtiotals stil i behaglig färg.Tycker att de bara är stiliga som de är eller att ha som vas.

å nu har jag en samling, eller hur?För visst var det fler än tre så samlar man. Nån som vet hur många färger de finns i och finns det fler i vitt och färg?Jag har bara sett den turkosa med vitt.
Ja mer fynd blev det ej! Lite trist med att säljarna har egen köp och sälj kvällen före marknaderna. Där försvinner ju godbitarna för att sedan säljas dyrt på Tradera.

7 kommentarer:

 1. Gillar stänkflaskorna! Såg en i lila och svart på Lanthandeln i Östersund i somras men den var dyyyyr!

  SvaraRadera
 2. Morsan har "Hemmets lag"-tavlorna men med mörkblå bakgrund.

  SvaraRadera
 3. de där påskliljeljusstakarna i plast har jag två! härligt att du hittade både påsksaker och julsaker. jag hittade lite påsksaker i somras!

  SvaraRadera
 4. Kul med charmigt påsk- och julpynt och vilken fin liten stänkflaskesamling du har. Dom är väldigt dekorativa sådär i en grupp.

  SvaraRadera
 5. Jag gillar också piprensartomtar!

  SvaraRadera
 6. Jag vet att stänkflaskorna även finns i gult, för jag har en men den saknar tyvärr toppen så jag använder den som vas.

  SvaraRadera
 7. Helt sjukt avundsjuk. Jag samlar på dänkflaskor (å så bor jag i USA fast började samla när jag bodde hemma i Sverige.) Jag har massa olika, endast plast och en av varje färg. Jag har den du har i orange, men ingen av de andra färgerna. Om du har lust att sälja eller byta till dig mot ett par amerikanska så säg gärna till. Jag kommer hem till Sverige då och då...

  SvaraRadera