Gamla Konsum

Gamla Konsum

måndag 19 augusti 2013

Sommaren 2013 som bara försvann

Ja, det va den sommaren. Hann inte med nästan någonting... Saker och ting bara händer. En del roliga och dessvärre en del sorgliga men det är ju det som är...Livet! Det sorgeliga får vi jobba vidare med själva men de roliga delar jag gärna med mig av till er. Så håll till godo med denna bildserie.


 
Min dotter överraskade oss i sommar genom att köpa ett sommarställe i Söredsta. En liten by mellan Backe och Ramsele i östra Jämtland. Ett Per-Albintorp (som byggts ut någongång). Huset är i behov av fasadmålning men är i övrigt i bra skick. Observera de pastellgröna persiennerna!

 
Som det sig bör så finns en liten ladugård även den i bra skick.

 
De tidigare ägarna behövde inte tömma och städa ur huset, så det var helt intakt möblerat i vad man kan se som en chockartad 70-talsmiljö. Men i sin helhet så var det faktiskt riktigt läckert!! Här ses spishörnan i köket. Vedspis och kompletterande el.bänkspis.


Köksluckorna var helt trendmässigt målade i knallorange med grönmöntrad matta och tapeter i brunt och orange. Tapeten så grillrig så att man knappt kan urskilja klockan...

 
Vardagsrummet. Som tagits ur en reklambild. Bokhylla med vitrinskåp och randiga soffor i brunt. En 3:a, 2:a + fåtölj. Soffbord med tillhörande lampor.

 
En taklampa som är några år äldre än 70-tal.

 
Hallens tapet och dess knallröda skåpdörrar. Det blev bara för mycket så dörrarna målades vita men tapet och matta blir kvar.

 
Ett av de 2 sovrummen på övervåningen. Ska det vara grönt så ska det...

 
Det andra sovrummet har röda gobelängtapeter med orange målade garderobsdörrar. ISCH!!


En udda fåtölj i plysch. Orange, såklart! Får mig att tänka på Barbapappa. Kolla in golvmattan!

 
Inget torp utan dass! Deras var av modell snyggare.

 
Dass med stil har pappersbonader på väggen, så ock detta.

 
även toapapper av äldre sort hör till.


Egen brunn med gott vatten. Mest som kuriosa står denna kvar eftersom vattnet numera är indraget till huset. Huset med inredning och allt annat såsom textiler, porslin mm. blev en helt underbar helg som var fylld av aha-upptäckter och skratt. En fullständig orgie i 70-tal!!!
Del 2 av detta hus, med sina skatter, kommer senare.

4 kommentarer:

 1. Oj vilket ställe och Emsforss toapapper=) sånt är kult!
  Säg in isch om orange färg då får du bannor från oss=)
  Brun vita bäddsoffor..härlig orange och ett underbart kök!!!
  K-märkning borde vara på sin plats.

  SvaraRadera
 2. Välkommen åter efter ditt uppehåll! Ja, livet är oberäkneligt och man får ta det som bjuds - på gott eller ont.
  Härligt ställe du visar. Jag håller med FLAK; vårdas varsamt och med eftertanke. Gammal kulörkultur brukar numera blaskas över med vit färg och sedan åker det in fejk-slitna prylar. Kallas för chabby-chick, har jag hört.
  Nej, tacka vet jag äkta 70-tal.
  Bor själv i ett kedjehus från -64 som renoverades av förre ägaren under 70-talet så jag känner igen de flesta färgkombinationerna. :-)

  SvaraRadera
 3. Så roligt att du är tillbaks och bloggar igen, och vilket kul ställe din dotter köpt! Hoppas hon bevarar en del av 70-talsstilen.

  SvaraRadera