Gamla Konsum

Gamla Konsum

fredag 9 december 2011

Min 50-tals pimpade arbetsplats

Jag har, under hösten, sett flera av era kontor som ni smakfullt har inrett med  retroprylar.
Min egen arbetsplats har jag inte sett på det viset. Kanske för att det är "vardag" för mig. Dessutom blir man ju hemmablind. Dock tog jag med kameran igår och förevigade det lilla som finns där.


 Ett litet arrangemang på mitt skrivbord. Bonaden är av Bibbi och är så där härligt fulsnygg... I skålen ryms pappersnäsdukar.Ni må veta att många tårar har fallit i mitt lilla rum under enskilda samtal.


 Väggen mittemot skrivbordet är prydd med dessa biltavlor av Ulf Wahlberg.Ursäkta bildkvaliten men hur jag än gjorde så fick jag in blänk från fönstret.


 Finns det något tristare än sjukvårdens väntrum. Stelt och sterilt rent. Jag fick iallafall, för flera år sedan, göra en liten hörna. Stringhylla med tillhörande tidningsbord fungerar ju ypperligt i dessa väntrum, eller hur??


 I tidningshyllan finns det lite lektyr av äldre dato. Dessa är mycket uppskattade av väntande patienter.


 Den här tycker jag är så vacker så den fick en egen bild.... Dessutom är den ju aktuell så här i juletid.


 I väntrummet finns, sedan tidigare, denna stora tavla. Konstnären heter Bo Johansson. Den är av tyg som han dels har målat på dels gjort en gigantiska ren av filmstjärnor.


 Här är en närbild av renens "mage" och då ser ni att det är riktigt gamla godingar på bilderna. Man kan tillbringa många minuter med att bara titta och hitta åt sina idoler och minnas...


 Nedanför tavlan har jag placerat detta runda bord med glasskiva. Det är ganska nött men riktigt charmigt enligt mitt tycke.


 Lite överallt har en av mina kollegor, Gun, placerat ut föremål som minner om den tid som varit. En välanvänd resväska eller svagdricksflaska ger säkert någon minnesbilder från förr.


Även våran Benjamin har vi julpyntat. Ja, det var mitt bidrag till att piffa upp sin arbetsplats. Även om det är svårt att piffa upp hälso och sjukvården så....har vi då gjort vårt bästa utan att nagga på hygien och strikta regler.

8 kommentarer:

 1. Jag vill också bli patient hos dig. :)

  SvaraRadera
 2. Läckert! Tittar längtansfullt på stringhyllan, det är min stora dröm att hitta en till kontoret som jag skulle kunna ha alla mina jobböcker i...

  SvaraRadera
 3. I det väntrummet går tiden lite fortare :-)

  SvaraRadera
 4. Åh så fint! Skulle må bättre bara jag fick komma dit och sitta och titta på allt fint.

  SvaraRadera
 5. Med så fint väntrum kan man ju bli hypokondriker bara för att få komma ofta.

  SvaraRadera
 6. Så hemtrevligt du har fixat det på jobb!

  SvaraRadera
 7. Åh, vilket väntrum! Så fantastiskt trevligt ni fått till det och så mysigt att man skulle bli glad om man fick vänta lääänge på sin tur.

  SvaraRadera