Gamla Konsum

Gamla Konsum

tisdag 12 april 2011

Mer prylar i stugan.


Våren kommer med stormsteg och vi har fullt upp med allt som ska göras inför stundande sommar.. Ska passa på att förklara för er som funderar ang.vårat boende. Vi bor i Åsarna i en nerlagd Konsumbutik. "Stugan" är belägen i en by ca.2mil västerut. I en by som heter Skålan. Vi bodde i det huset innan vi blev med Konsum. Stugan är ett fullstort gammal hus med tillhörande ladugård. ( ombyggt till garage, såklart) För att inte få abstinens när vi är i stugan har ju en del prylar fått vara kvar. Såsom babyblå ishink och en adventsstjärna gjord i sugrör. Jag har  den  på en lampfot, just nu iallafall...


 Radion är av märket - Luxor. Enkel.stilren och har ett jättebra ljud.


 Tidningen VI i inbunden årgång. 1949 och 1954. Vem lade ner sån möda på att göra detta på den tiden? Ja man kan ju undra... Ingen gör väl det i dagens läge, eller...? Träkattorna håller vakt.


 Den här masonite - biten är tapetserad med en jättesnygg tapet. Den skulle kastas från en stuga å vi tiggde till oss den. Vad att göra med den vet vi inte men den var för snygg för att kastas.


I gästrummet har vi tapetserat en fondvägg med en ny tapet som vi ändå hade lite 50-tals grafik över sig. Här med min väggprydnad som hängde över min säng när jag var liten.

4 kommentarer:

 1. Den där tapeten med allsköns fortskattningsmedel! Vilken rörelse! Underbar!

  SvaraRadera
 2. Tapeten på masonitskivan var en höjdare men ni har ju hittat en fin ny tapet också med lite retrokänsla. Din barndoms sängprydnad var supercharmig !
  Som sakletare måste det vara härligt med två hela hus :-)

  SvaraRadera
 3. Tapeten på masonitskivan var bland det snyggaste jag sett! Den oryder väl sin plats som den är, kanske kan man rama in och hänga upp?

  SvaraRadera
 4. radion är en luma (dock inte tillverkad av dem ,luma sålde andras innanmäten med egendesignade lådor) passar ju klockrent i en konsum affär eftersom det ju var KFs märke

  SvaraRadera