Gamla Konsum

Gamla Konsum

söndag 20 mars 2011

och det varde ljus..

 Vi har en viss passion för lampor. De finns ju i stor mängd och den ena är snyggare än den andra! Just nu har jag köpstopp eftersom vi har så många på lager som inte ryms. Taklampan i vardagsrummet är  femarmad med glaskupor. Denna är en  något större lampa än de "vanliga" femarmade.
 Golvlampan i rummet har kvar sin originalklädsel. Den är klädd med plast. Lite ovanligt, de flesta är ju lindade med plastband...
 Sovrumslampan. Hade lite svårt att bestämma mig hur en sådan skulle se ut, men tror att detta borde vara en sovrumslampa, eller.... Vad tror du?
 Golvlampa med teakfot. Tycker att den skulle bli ännu snyggare med större skärm, men det här var den som följde med lampan vid inköpet, så då får det duga...
Hallampan i teak och färgat glas. Köptes billigt på auktion! Snygg men ack vilken dammsamlare...Så kom vi då osökt in på hallen. Foton från den kommer senare.

4 kommentarer:

 1. Åååhhh säger jag bara. Har just kollat dina två senaste inlägg och borde väl inte bli förvånad över att du även har så många tjusiga lampor.
  Brukar du/ni byta ut elen när ni köper dom här äldre lamporna ? Bristen på kunskap om sånt har gjort att vi knappt har några retrolampor här hemma.

  SvaraRadera
 2. Alla lampor ses över. Att lampfästen är hela.sladdarna frächa och hela och oftast byta ut kontakten eftersom de flesta har ojordade kontakter. Elkabeln byts alltså vid behov. Eftersom vi har så många lampor igång så använder vi naturligtvis lågenergilampor!

  SvaraRadera
 3. älskar också jag lampor:)
  yes!
  och du har så fina...
  nu ska vi snart sätta upp vår tulpanlampa i hallen efter renovering. den är orginal från när huset byggdes 1926!
  me like!

  SvaraRadera
 4. Åh, lampor kan man (nästan) aldrig få för många av! Och här hittade jag ett par nya favoriter. :)

  SvaraRadera